MGK toplantısı sona erdi

17.01.2018 - 20:10
Haberi paylaş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan MGK toplantısı sona erdi. Sonuç bildirisinde ABD tarafından oluşturulan yeni sınır ordusu “terör ordusu” olarak nitelendi ve Türkiye’nin buna izin vermeyeceği vurgulandı. MGK ayrıca 19 Ocak’ta sona erecek OHAL’in yeniden uzatılması önerisinde bulundu. 

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sona erdi. 4,5 saat süren toplantı sonrası yayınlanan bildiride şu ifadelere yer verildi:

"Sınır emniyetimizi tahkim etmenin yanı sıra vatandaşlarımız ile bölge halkının can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla ilk aşamada Suriye'nin batısından ülkemize yöneltilen tehditlerin bertaraf edilmesi için gereken adımların derhal ve kararlılıkla atılacağı vurgulanmıştır.

"Türkiye'nin, sınırlarının hemen yanı başında bir terör koridoru oluşturulmasına ve bir terörist ordusu kurulmasına izin vermeyeceği, bu konuda gereken her türlü tedbirin alınacağı belirtilmiştir.

"Terör örgütlerinin ülkemize yönelik açık tehdidi söz konusu iken NATO çatısı altında ve ikili ilişkilerimizde müttefikimiz olan bir devletin, güvenliğimizi dikkate almadan teröristleri ortak ilan edip silahlandırması üzüntüyle karşılanmıştır. Suriye'de DEAŞ ile fiili mücadelenin büyük ölçüde tamamlanmış olması sebebiyle PKK/PYD-YPG terör örgütüne verilen silah, araç ve gereçlerin gecikmesizin toplanması gerektiği kuvvetle vurgulanmıştır.

"Müttefiklerimizinden barış için aynı ilkeli tutumu bekliyoruz."

OHAL uzatıldı

Toplantıda aynı zamanda OHAL’in uzatılması tavsiyesinde bulunuldu. MGK toplantısının ardından Bakanlar Kurulu da toplandı. Toplantı sonrası Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, OHAL'in 3 ay daha uzatıldığını açıkladı.

Bültene kayıt ol