CHP İstanbul İl Başkanı seçilen Kaftancıoğlu’na soruşturma

15.01.2018 - 14:50
Haberi paylaş

CHP İstanbul İl Başkanı seçilmesinin üzerinden önce CHP ve dışındaki ulusalcıların, sonra da hükümet medyasının hedefine oturan Canan Kaftancıoğlu’na PKK, DHKP-C, Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve kurumlarını aşağılamak, Cumhurbaşkanına hakaret suçlamalarıyla soruşturma başlatıldı. 

CHP İstanbul İl Başkanı seçilen Canan Kaftancıoğlu, Ermeni soykırımında yaşamını yitirenleri andığı ve HDP’lilerin tutuklanmasına tepki gösterdiği tweetleri üzerinden hedef tahtasına konuldu. Sosyal medyada ulusalcıların tepkilerine hedef olurken, durumdan vazife çıkaran AKP medyası tarafından da hızla hedef gösterildi. #CHPyePKKlıİlBaskanı etiketi ile sosyal medayada linç kampanyasına maruz bırakılan Kaftancıoğlu hakkında soruşturma başlatıldı. Kaftancıoğlu’nun PKK, DHKP-C, Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve kurumlarını aşağılamak, Cumhurbaşkanına hakaret suçlamalarıyla soruşturulduğu öğrenildi.

Havuz medyası hedef gösterdi

Kaftancıoğlu, tüm havuz medyası gazetelerinde kapaktan hedef hâline getirilirken, Vatan Partisi’nin Aydınlık gazetesi  saldırısını “Dersimli Kemal’e ‘Kobani’ci Canan” şeklinde manşete taşıdı.

Kaftancıoğlu’na dönük kampanyaya tepki gösterenler ise #CananKaftancıoğluYalnızDeğildir etiketi ile sosyal medya paylaşımları yaptılar. 

Bültene kayıt ol