Barış İçin Akademisyenler, “Bu suça ortak olmayacağız” bildirisinin ikinci yıldönümünde yargılanmaya devam ediyor

10.01.2018 - 20:53
Haberi paylaş

11 Ocak 2016 tarihinde kamuoyuna duyurulan “Bu suça ortak olmayacağız” bildirisinin ikinci yıldönümünde Barış İçin Akademisyenler yargılanmaya devam ediyor. Barış İçin Akademisyenler, 11 Ocak’ta Çağlayan Adliyesi’nde görülecek iki barış akademisyeninin duruşması öncesinde adliye önüne çağrı yaptı. 

Barış İçin Akademisyenler tarafından imzaya açılan ve önce 1128 daha sonra 2212 akademisyen ve doktora öğrencisi tarafından imzalanan “Bu suça ortak olmayacağız” bildirisinin kamuoyuna duyurulmasının ikinci yıldönümünde barış akademisyenleri yargılanmaya devam ediyor. Bugüne kadar bir çoğu işten atılan, KHK ile ihraç edilen, mobbinge, tehdide ve devlet yetkililerinin hakaretlerine maruz kalan barış akademisyenleri hakkında “terör propagandası yapmak” suçlamasıyla açılan davalar devam ediyor. Barış İçin Akademisyenler, bildirinin ikinci yıldönümünde davası görülecek iki akademisyenin duruşması öncesinde Çağlayan Adliyesi önüne çağrı yaptılar. Çağrı şöyleydi:

Ocak 2016’da kamuoyuna ilk kez bir basın açıklaması ile sunulmasının üzerinden bu perşembe günü tam iki sene geçmiş olacak. Üstelik aynı gün Çağlayan Adliyesi’nde saat 10.40 ve 10.50’de 35. Ağır Ceza Mahkemesi’nde iki arkadaşımız daha hâkim karşısına çıkacak. 
Tüm akademisyen meslektaşlarımızı, öğrencilerimizi, basın emekçilerini ve bize destek sunmak isteyen tüm kesimleri 11 Ocak 2018’de, yani imza kampanyamızın ikinci yaş gününde saat 10.00’da Çağlayan Adliyesi önünde gerçekleştireceğimiz basın açıklamasına ve davalarımızı takibe davet ediyoruz. 

Barış İçin Akademisyenler basın açıklaması 

Barış İçin Akademisyenler ve onlara destek için gelenler duruşma öncesi Çağlayan Adliyesi önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdiler. 

Bültene kayıt ol