Tutukluluğunun birinci ayı: Emin Şakir'e özgürlük!

28.12.2017 - 07:02
Haberi paylaş

DSİP üyesi Emin Şakir, Solyayin.com adlı internet sitesinde yürüttüğü arşiv çalışması nedeniyle bir aydır tutuklu.

Birinci ayında, İstanbul'da Emin Şakir'le bir dayanışma gecesi düzenlenecek. Ayrıca akşam 21:00'den itibaren Twitter'dan Emin'e destek kampanyası yürütülecek.

Emin Şakir, yazdığı mektuplarda, Maltepe Cezaevi'ndeki günleri şöyle anlattı:

"28 kişilik koğuşta 11 kişi kalıyoruz, hem tutuklu koğuşu hem de siyasilerin kaldığı bir koğuş olduğu için sayı az. Yandaki adlilerin kaldığı koğuşta 38 kişi varmış.

Günün her saati çok disiplinli bir program içinde geçiyor, bu disiplin benden önce gelmiş olanların oluşturduğu bir çizelge, uyum sağlamada çok zorlanmadım.

Sabah 07:00 uyanma ve kahvaltı, 08:25 sayım, 09:00-12:00 arası okuma, saat 10:00'da çay molası, 12:00 yemek, 13:00-15:00 arası uyku saati, 18:00'e kadar boş zaman, sonra yine yemek okuma ve çay saati, 12:00'de uyku.

Her gün Hürriyet ve bir önceki günün Cumhuriyet gazetesi geliyor. Cumhuriyet'te kendi haberimi görünce çok şaşırdım.

İki haftada bir pazartesi telefon günümüz. Normalde her hafta imiş ama pek çok şeyde olduğu gibi burada da OHAL bahane edilerek haklar tırpanlanıyor.

İki katlı bir koğuşta kalıyorum, ilk kat ortak yaşam alanı. 16 adıma 6 adım bir havalandırmaya açılıyor. İkinci katta yataklar var.

Bol bol okumaya çalışıyorum, her ne kadar imkanlar kısıtlı olsa da; kargo ile gönderdiğiniz kitapların bana verilmeyeceğini bildiren bir karar tebliğ edildi. Gönderdiğiniz kartların çoğu da bahanelerle teslim edilmedi.

Avukat görüşünde kapı açık bırakılıyor. Tüm konuşmalar dinleniyor, bazen not alınıyor. Yapılan itirazlara 'OHAL koşulları' denerek cevap veriliyor. Hem ilk cezaevine gelindiğinde hem de revire çıkıldığında çıplak arama yapılıyor."

Bültene kayıt ol