“OHAL değil Demokrasi” mitingi OHAL gerekçesiyle yasaklandı

13.12.2017 - 17:43
Haberi paylaş

İzmir’de DİSK, KESK, TMMOB ve TTB öncülüğünde düzenlenmesi planlanan “OHAL değil Demokrasi” mitingi İzmir Valiliği tarafından OHAL gerekçe gösterilerek yasaklandı. 

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’den oluşan tertip komitesi ile İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından 23 Aralık’ta Gündoğdu Meydanı’nda düzenlenmesi planlanan “OHAL değil Demokrasi” mitingi İzmir Valiliği tarafından yasaklandı.

Valilik tarafından tertip komitesinin başvurusuna verilen yanıtta 2935 Sayılı Olağanüstü Hal Kanunu'nun 'm' bendini ve 2911 Toplantı ve Gösteri Yürüşleri Kanunu'nun 17. Maddesi gerekçe gösterildi. Valiliğin cevap metninde şu ifadeler yer aldı: "Kamu düzenini, başkalarının hak ve özgürlüklerini bozacak olaylara sebebiyet verilebileceği değerlendirildiğinden gerçekleşmesi muhtemel, istenmeyen ve telafisi olmayan olayların meydana gelmesini önlemek amacıyla 23.12.2017 tarihinde düzenlenilmek istenilen 'OHAL değil Demokrasi' konulu gösteri yürüyüşü ve açık hava toplantısının İzmir il sınırları içerisinde yapılması, aynı konu ile ilgili olarak afiş, pankart, el ilanı ve bildiri asılması veya dağıtılması Valiliğimizce yasaklanmıştır" 

Yasağa karşı, İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri 14 Aralık günü, saat 13.00’te DİSK Ege Bölge Temsilciliği’nde bir basın toplantısı düzenleyecek.  

Bültene kayıt ol