DSİP Ankara İl Örgütü: Homofobiye hayır, LGBTİ+ örgütlerinin yanındayız!

19.11.2017 - 16:13
Haberi paylaş

Ankara Valiliği'nin LGBTİ+ etkinliklerini yasaklaması üzerine DSİP Ankara İl Örgütü bir açıklama yaptı. Açıklamada yasağın derhal kaldırılması talep edildi.

Ankara Valiliği'nin LGBTİ+ etkinliklerini yasaklaması üzerine DSİP Ankara İl Örgütü bir açıklama yayınladı. Açıklama şöyleydi: 

Geçtiğimiz günlerde Ankara'da düzenlenecek olan Alman LGBT Filmleri Haftası etkinliğini yasaklayan Ankara Valiliği, bu kez “LGBTT ve LGBTİ gibi örgütlerin sinema, sinevizyon, tiyatro, panel, söyleşi, sergi gibi etkinliklerinin” 18 Kasım’dan itibaren süresiz olarak yasaklandığını duyurdu.

LGBTİ+ örgütlerini yaptığı açıklamada halk düşmanı ilan eden Ankara Valiliği, bir kez daha homofobik ve antidemokratik yüzünü ortaya koymuştur. Kamu güvenliğini, sağlığını ve ahlâkını tehlikeye düşüren LGBTİ+'ler değil, OHAL bahanesiyle demokrasiyi rafa kaldıranlar, işçilerin ve ezilenlerin kazanışmış haklarına saldırılar düzenleyenler, geniş halk kesimlerini sefalete mahkûm edenler, nefret söylemleriyle toplumsal kutuplaşmayı zirveye çıkartanlardır.

Ankara Valiliği'nin bu homofobik ve antidemokratik yasağını kınıyor ve derhal kaldırılmasını istiyoruz. LGBTİ+ hareketinin bir parçası olmaya, homofobi ve transfobiye karşı mücadele etmeye devam edeceğiz.

DSİP Ankara İl Örgütü

Bültene kayıt ol