Ahmet Altan:“Savcının bu tiyatroda bir aktör olduğunu anladım”

13.11.2017 - 20:17
Haberi paylaş

400’ü aşkın gündür tutuklu bulunan Ahmet Altan, Mehmet Altan ve Nazlı Ilıcak’ın tahliye talepleri reddedildi. Dava, 11 Aralık’a ertelendi. 

Darbe girişimi sonrasında tutuklanan Ahmet Altan, Mehmet Altan ve Nazlı Ilıcak’ın da aralarında bulunduğu 17 sanıklı davanın üçüncü duruşması bugün yapıldı. Altan kardeşler ve Nazlı Ilıcak’ın aralarında bulunduğu altı sanığın tutukluluk hâlinin devam etmesine karar verildi. Esas hakkındaki mütalaadan önce söz almak isteyen avukatlar Ergin Cinmen, Figen Çalıkuşu , Ferat Çağıl ve Melike Polat,  mahkeme başkanı tarafından duruşmadan çıkarıldı.  

Mehmet Altan: “Avukatlarım olmadığı için tahliyemi ben talep ediyorum”

Mahkemede savunma yapan Mehmet Altan şunları söyledi,“İddianame savcısı olağanüstü bir hukuksuzlukla algı operasyonuna devam ediyor, nedir bu husumet anlayamadım. Yeni savcı iddianameyi okudu mu? Okumadıysa tutukluluğun devamını nasıl istiyor? Subliminal mesaj diye bir suç var mı yasada? Türkiye’de hukukun güvenliği rafa kalkmadıysa bu iddianamede hiçbir delil yok; 14 aydır matbu kararlarla tutukluyuz. 419 gündür hiç somut delil görmeden aynı kâğıtlardan tutuklu olmanın sıkıntısını yaşıyorum. Allah rızası için delil gösterin. Bizim durumumuzda olup da tutuksuz yargılanan da var; bu çifte standardın kaynağı ne? Birleşmiş Milletler 'tiyatro' diyor davaya. Niye bizim durumumuzdakiler tutuksuzken biz tutukluyuz? Niye avukat kısıtı var? Reddihâkim kararınızı bekliyorum ama avukatlarım olmadığı için tahliyemi ben talep ediyorum.”

Ahmet Altan: ise çok kısa söz alarak şöyle konuştu, “BM AİHM'e raporunda bu davaya tiyatro dedi. Biraz evvel savcının repliklerini dinlerken bu tiyatroda bir aktör olduğunu anladım. Dosyaya hâkim olmayan bir savcı nasıl böyle ezberden konuşabiliyor. Böyle hukuk olmaz, böyle mahkeme olmaz. Sözlerim bu kadar.”

Bültene kayıt ol