Sistematik olarak tecavüz ettikleri çocuğa “özel hayatın gizliliğini ihlâlden” dava açtılar

13.11.2017 - 08:07
Haberi paylaş

Afyon'da 13 yaşından itibaren 4 kişinin tecavüzüne uğrayan çocuk, özel hayatın gizliliğini ihlal suçlamasıyla sanık oldu.

Afyon'da meydana gelen seri çocuk istismarı, bir hukuk skandalını da beraberinde getirdi.

Hürriyet'in haberine göre, 17 yaşındaki F.Ç., 13 yaşından itibaren 4 kişinin tecavüzüne uğradığı gerekçesiyle açılan davada hem mağdur hem sanık oldu.

Olayın iç yüzü kavgayla ortaya çıktı

Afyon’un Sandıklı ilçesinde, geçen yıl ağustos ayında yaşanan bir kavgayla 4 yıldır süren bir istismar zinciri gün yüzüne çıktı. O tarihte 13 yaşında olan F.Ç. adlı kız çocuğunun iddiasına göre, 2013’te N.C. adlı bir çocuğun istismarına uğradı.

Yıllar süren istismar

İki yıl sonra da F.Ç., kendisini evlerine davet eden İ.Ö. adlı çocuk tarafından istismar edildi. En son Temmuz 2016’da, A.N. adlı 28 yaşındaki kişi ve B. adlı bir çocuğun istismarına maruz kaldı, görüntüleri kaydedildi.

Suçlular korkudan evlerini terk etti

Skandal duyulunca F.Ç. ve ailesi Isparta’ya taşındı. Olaya ilişkin açılan soruşturma sonunda dört kişiye ‘cinsel istismar ve reşit olmayanla cinsel ilişki’ suçundan dava açıldı.

Ancak savcılık sanıklardan biriyle gönüllü birlikte olduğu kanaatiyle F.Ç. için de ‘reşit olmayanla cinsel ilişki’ suçlamasıyla dava açtı.

İstismarcılar dava açtı

12 Ağustos 2016’da F.Ç.’nin tanıdıklarının istismarcı olduğu ileri sürülen A.N. ve B.’yi dövmesi sonrası gün yüzüne çıktı. A.N. ve B.’nin şikâyette bulunması üzerine soruşturma açıldı.

Özel hayatın gizliliğini ihlal Sandık Başsavcılığı, aralarında F.Ç.’nin de olduğu beş sanık hakkında bir fezleke hazırlayarak, dava açılmak üzere Afyon Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi.

Fezlekede N.C. ve İ.Ö. adlı çocuklara ‘çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ suçundan dava açıldı.

F.Ç.’nin, A.N. ve B. ile rıza dahilinde birlikte olduğu kanaatiyle iki erkeğe ‘reşit olmayanla cinsel ilişki’ suçlaması yöneltildi. Buna karşılık F.Ç. de kendisine istismarda bulunan B.’nin 18 yaşından küçük olması nedeniyle ‘reşit olmayanla cinsel ilişki’ ve görüntüleri yaydığı iddiasından ötürü ‘özel hayatın gizliliğini ihlal’ ile suçlandı.

Bültene kayıt ol