ABD, Türkiye'den vize başvurularını süresiz durdurdu

08.10.2017 - 19:36
Haberi paylaş

ABD Büyükelçiliği, Türkiye'den vize başvurularını süresiz durduğunu açıkladı.

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, büyükelçilik ve konsolosluklara giden ziyaretçi sayısını en aza indirgemek amacıyla Türkiye'deki tüm ABD diplomatik misyonlarındaki göçmen olmayan vize hizmetlerini askıya aldığını açıkladı. 

ABD'nin Ankara Büyükelçiliğince yapılan yazılı açıklamada, "Son zamanlarda yaşanan olaylar, ABD hükümetini, Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin ABD misyonunun tesisleri ve personelinin güvenliğine ilişkin taahhütlerini yeniden değerlendirmek zorunda bırakmıştır." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, söz konusu değerlendirme sürecinde büyükelçilik ve konsolosluklara gelen ziyaretçi sayısını en aza indirgemek amacıyla şimdiden geçerli olmak üzere, Türkiye'deki tüm ABD diplomatik misyonlarındaki göçmen olmayan vize hizmetlerinin askıya alındığı kaydedildi.

Güncelleme: Türkiye'den copy-paste "misilleme"

Türkiye de ABD'den gelenlere kapıda uyguladığı vizeleri durdurduğunu açıkladı. Türkiye'nin açıklamasında, ABD'ninkinde kullanılan cümlelerin aynısı, yalnızca ülkelerin yerleri değiştirilerek kullanıldı.

Türkiye'nin hem açıklamayı kopyalaması hem de Türkiye'den ABD'ye gitmek isteyenlerle ABD'den Türkiye'ye gelmek isteyenlerin sayısı ve koşulları eşitmiş gibi bir tutum takınması, sosyal medyada alay konusu oldu.

AKP'ye yakın yazarlar, bunun iyi bir "misilleme" olduğunu söyleyerek, "güçlü Türkiye" anlatısına gerekçe olarak göstermeye çalıştılar.

Vize krizi doları uçurdu, TL çakıldı

ABD'yle yaşanan vize krizi nedeniyle dolar 3.78 lirayı gördü, euro 4.4453 lirayla yeni rekor kırdı. Gece yaşanan dalgalanma sabah saatlerinde bir miktar sakinleşti; dolar yeni iş gününe 3.71, euro ise 4.35 TL seviyesinden başladı.

Bültene kayıt ol