LGBTİ bireyleri tehdit eden faşiste tutuklama yok

06.10.2017 - 11:53
Haberi paylaş

LGBTİ+ Onur Yürüyüşü'ne katılacakları “Her şeyi göze aldık, direkt yürüyüşü engelleyeceğiz” diyerek tehdit eden Alperen Ocakları Başkanı Kürşat Mican hakkında 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davaya devam edildi.

İnsan hakları örgütlerinin konuya ilişkin suç duyurusu sonucu savcı, Alperen Ocakları İl Başkanı Kürşat Mican hakkında "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama" maddesi üzerinden iddianame hazırladı. Kürşat Mican'a açılan davanın ikinci duruşması Anadolu Adliyesi 44. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Jinnews'te yer alan habere göre, duruşmada ifade veren Kürşat, açıklamayı şahsı adına yaptığını Alperen Ocakları adına yapmadığını iddia ederek, "Devlet izin vermediği halde zorla yürümüşler. Devlet bizim için her şeydir. Milletimizin tüm hassasiyetini dengesini gözetmek inançlarını, değerlerini korumak zorundadır. Bu çerçevelerle toplumu yönetmek zorundadır. Marjinal ahlaksız bir grup çıkıyor böyle şeyler yapıyor.  Bizim şehitlerimiz var" ifadelerini kullandı.

Kürşat’ın, hakimin sorularına yanıt verememesi üzerine avukatı yazılı beyan için süre talep etti.

Müşteki ve İstanbul LGBTİ Derneği Başkanı Kıvılcım Arat ise, devletin her türlü vatandaşın hakkını yasalar aracılığıyla koruduğunu belirterek, 20 yıldır bu yürüyüşü düzenlediklerini ve demokratik taleplerini dile getirdiklerini kaydetti.  'Recep ve Şaban ramazanın aşkına engel olamaz' pankartının yargı tarafından fikir ve ifade hürriyeti kapsamında değerlendirdiğine değinen Kıvılcım, Kürşat’ın açıklamasının bireysel değil Alperen Ocakları adına yaptığını söyledi. 

Müşteki avukatı Eren Keskin, cinsiyet kimliğinin kişinin tamamen özgürlüğüyle ilgili uluslararası hukuk tarafından güvenceye alındığını vurguladı. Eren, "Düşünce ve ifade özgürlüğünün sınırı şiddettir. Sanığın yaptığı tehditle kalmamış fiile de dökmüştür. İşkenceden yargılandı, defalarca şiddet çağrısı yapmıştır. Düşüncelerini ifade ettikleri için gazeteciler içeride ama Alperen Ocakları denilen suç örgütü ellerini kollarını sallayarak dolaşıyor. Tutuklu ya da adli kontrolle yargılanmalı" dedi.

Mahkeme Kürşat Mican, hakkında istenen tutuklama ve adli kontrol talebini reddederek, duruşmayı ek savunmalar gerekçesiyle 14 Aralık tarihine erteledi.

Bültene kayıt ol