Antalya'da Suriyelilere ırkçı saldırı

23.09.2017 - 07:30
Haberi paylaş

Antalya'nın Elmalı ilçesinde 'Suriyeli istemiyoruz' sloganlarıyla bir araya gelen ırkçı grup sokak sokak gezerek Suriyelilere saldırdı.

Politikacıların Suriyeli mültecilere yönelik ırkçı ve ayrımcı söylemleri meyvelerini vermeye devam ediyor. Siyasi iktidarın başarısız ekonomik ve sosyal politikalarını mülteci varlığı ile ilişkilendirerek Suriyeli mültecileri hedef haline getiren söylemler, tecavüz, darp ve linç olarak karşılık buluyor. Antalya'nın Elmalı ilçesinde 'Suriyeli istemiyoruz' sloganlarıyla bir araya gelen yaklaşık 600 kişilik grubun ilçede dolaşarak gördükleri Suriyelileri darbetmesi bunun son örneği.

Doğan Haber Ajansı'nın aktardığı bilgiye göre ilçedeki kapalı halk pazarı yanındaki fırında çalışan Suriyeli bir genç, hırsızlık yaptığı iddiasıyla çalıştığı günlerin ücreti ödenmeden işten çıkarıldı. İşten çıkarılan genç yanına 6 yakınını alarak fırına geldi ve patron Selim Durmuş'tan, çalıştığı günlerin ücretini istedi. Durmuş, ücreti ödemeyi reddedince tartışma çıktı. Tartışma kavgaya dönüştü ve patron Durmuş, darbedildi. Gürültüyü duyan çevre esnaf ise Selim Durmuş'u korumak için kavgaya dahil olarak Suriyeli işçi ve arkadaşlarını darbetti.

Olayın ilçede kulaktan kulağa yayılması sonrası yaklaşık 600 kişilik ırkçı grup fırının bulunduğu Otogar Sokak'ta toplandı. 'Suriyeli istemiyoruz' sloganı atan saldırganlar, ilçede adeta 'Suriyeli mülteci avı'na çıkarak gördükleri Suriyelilere saldırdı.

İhbar üzerine bölgeye çok sayıda polis ve jandarma ekibi sevk edildi. Ekiplerin yetersiz kalması üzerine çevre ilçelerden de takviye istendi.

Saldırgan gruba müdahale etmeyen polis, önlem olarak Suriyeli mültecileri bölgeden uzaklaştırdı.

Kavgada yaralanan 7 kişi, hastanedeki tedavilerinin ardından güvenlik amacıyla, fırın sahibi Selim Durmuş ise ifadesi alınmak üzere İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

(Evrensel)

Bültene kayıt ol