Kılıçdaroğlu’nun “adaleti” bitti: Hedefinde yine Suriyeliler ve çözüm süreci var

20.09.2017 - 19:46
Haberi paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Giresun’da düzenlenen “Fındık için Adalet” mitinginde konuştu. Kılıçdaroğlu’nun hedefinde yine Suriyeli mülteciler ve çözüm süreci vardı. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Giresun’daki “Fındık için Adalet” mitinginde bir konuşma yaparak yine Suriyeli mültecileri hedef gösterdi. CHP tarafından Ordu’dan başlatılan yürüyüş Giresun’daki mitingle sona erdi. Mitingde konuşan Kılıçdaroğlu, fındık üreticisinin mağduriyetlerini Suriyeli mültecilere bağlayarak  “Madem ki dünya birincisiyiz fiyatı neden biz belirlemiyoruz ? Elin oğlu neden fiyatı belirliyor?” diye konuştu. Çiftçilere destek için kaynak olmadığının söylendiğini belirten Kılıçdaroğlu, “Suriyelilere 30 milyar dolar harcadık. Onlar birinci sınıf vatandaş oldu. Karadeniz’dekiler ikinci sınıf vatandaş” dedi. 

“Bir avuç yabancı sömürüyor”

Baştan aşağı milliyetçi bir retorik ile süslediği konuşmasında Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin fındık üretiminde birinci olduğunu ancak fındık üreticisi bir araya gelmediği ve ortak bir ses çıkarmadığı için emeğini bir avuç yabancının sömürdüğünü söyledi.

Fındık üreticilerini açıkça Suriyelilere karşı kışkırtan Kılıçdaroğlu “Bunun hesabını soracaksınız. Siz soracaksınız. Çalışmayan Suriyeliye 30 milyar dolar harcadılar. Bunun hesabını soracak mısınız?” derken çözüm sürecini de eleştirmeyi ihmal etmedi. Kılıçdaroğlu, “FETÖ’ye ne diyorlardı. ‘Ne istediniz de vermedik’. Bir de bu çiftçinin hakkını ver. Sandığa gideceğiz ve ‘oturdun konuştun ne istedilerse verdin, bana vermedin. Kusura bakma ben oyumun rengini değiştiriyorum’ diyeceksiniz. Söz mü? İmralı’da masaya oturdular. Oslo’da, Habur’da oturdular. Bir de çiftçilerle fındık üreticileri ile masaya oturalım dediler mi? Geldiler mi? Bunun sandıkta hesabını soracak mısınız? Ben de size namus sözü veriyorum. Sizin hakkınızı, hukukunuzu savunmazsam ve sonuna kadar arkasından gitmezsem yediğim ekmek bana haram olsun” dedi.

Fındık üreticisinin sorunları, Suriyeli mültecilerden değil hükümetin politikalarından kaynaklanıyor. Kılıçdaroğlu’nun adaletsiz “adalet” talebi değil, Suriyeli ve Türkiyeli işçilerin beraber mücadele ettiği saya işçilerinin direnişi yol gösteriyor. 

Bültene kayıt ol