Fotoğrafını kabul eden ilk darbeci

07.08.2017 - 18:25
Haberi paylaş

Günlerdir süren Akıncı üssü darbe davasında bilirkişi tarafından kesinlikle kendisine ait olduğu söylenen görüntüleri kabul etmeyen darbecilerden sonra, Akın Öztürk kamera kayıtlarındaki görüntünün kendisine ait olduğunu kabul etti.

Böylece ilk kez bir sanık, Akıncı Üssü'nde görüntülenenin kendisi olduğunu kabul etmiş oldu. Eski general Akın Öztürk, Akıncı Hava Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 486 kişi hakkında açılan davanın beşinci celsesinde çapraz sorguya tutuldu. Öztürk, gösterilen 15 fotoğrafın kendisinin olduğunu kabul etti.

Öztürk ifadesinde FETÖ üyesi olmadığını söyledi. Darbe girişiminin "üst akıl" tarafından organize edildiğini söyleyen Akın Öztürk, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'la ilgili de şunları söyledi: "Ben yanına girene kadar neler olduğunu bilmiyorum. Sonrasında kesinlikle ona karşı bir saygısız tavır zinhar görmedim. Verdiği emirlerin hepsine baş üstüne dendi. Bir komutana nasıl davranılırsa öyle ve aynen önceki gibi davranıldı. İstediği zaman telefonla görüşme imkanı vardı. Filolara gitmedi."

Öztürk "Üst akıl kim?" sorusunu, "birileri birilerini kullandı" şeklinde yanıtladı.

Bültene kayıt ol