“Hero” tişörtü gözaltıları 33'e çıktı

26.07.2017 - 06:07
Haberi paylaş

15 Temmuz darbe davasındaki sanıklardan birinin giydiği "Hero" tişörtü üzerine başlayan gözaltılar sürüyor.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a suikast girişiminde bulunduğu iddiasıyla yargılanan Gökhan Güçlü'nün 13 Temmuz'daki duruşmaya üzerinde "Hero: Heroes are immortal" (Kahraman: Kahramanlar ölümsüzdür) yazan bir tişörtle gelmesinin ardından Türkiye genelinde üzerinde Hero yazan tişörtler giyen insanlara yönelik bir gözaltı dalgası başlatıldı.

Gözaltına alınanlara yöneltilen suçlama ise "terör örgütü propagandası oldu".

24 Temmuz Pazartesi itibariyle ülke çapında 19 ilde 33 kişi gözaltına alındı. Bunlardan 31'i serbest bırakılırken 2 kişi tutuklandı.

İçişleri Bakanlığı talimat vermemiş

İçişleri Bakanlığı Basın Müşavirliği, kolluk kuvvetlerine "Hero tişörtü giyeni gözaltına alın" diye bir emir verildiğini düşünmediklerini aktarırken Adalet Bakanlığı Basın Müşavirliği de konuyu araştırdıklarını belirtti.

Başbakanlık Basın Müşavirliği ise konuyla ilgili bir bilgiye sahip olmadıklarını aktardı.

Hükümet sözcüsünden açıklama

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ ise 24 Temmuz'da yaptığı açıklamada "Bu konu yargının konusu" dedi ve ekledi:

"Yargı tarafsız ve bağımsız. Yasalarımız çerçevesinde ihbar ve şikayetleri değerlendirip soruşturma yaptığı gibi yasaların öngördüğü şartlarda resen de soruşturmalar yapabilir, bunları değerlendirecektir.

Terör örgütünün talimatıyla giyenlerle olayın aslını bilmeden giyenler arasında bir ayrımı elbette adli makamlar yapacaklardır. Bunlar adli süreçlerin kendi içerisinde halledeceği konulardır."

Bu konu yargının konusu. Yargı tarafısz ve bağımsız, yasalarımız çerçevesinde ihbaer ve şikayetleri değerlendirip soruşturma yaptığı gibi yasaların öngördüğü şartlarda resen de soruşturmalar yapabilir bunları değerlendirecektir.

Bunlar adli süreçlerin kendi içerisinde halledeceği konular."

(BBC Türkçe)

Bültene kayıt ol