Suruç'ta yaşamını yitirenler için anmalar

21.07.2017 - 07:56
Haberi paylaş

Kobanê'ye dayanışma amaçlı ziyaretleri öncesinde Suruç'ta IŞİD'in gerçekleştirdiği canlı bomba saldırısında yaşamını yitiren sosyalist gençler, dün birçok yerde anıldı.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 20 Temmuz 2015 tarihinde Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyelerine yönelik bombalı saldırıda 33 kişi hayatını kaybetmişti.

Ölen 33 kişi, İstanbul'da önce gündüz mezarları başında, ardından akşam saatlerinde Kadıköy’de düzenlenen eylem ve etkinliklerle anıldı.

Suruç Aileleri İnisiyatifi’nin her ayın 20’sinde gerçekleştirdiği eylem kapsamında Halitağa Caddesi'nde basın açıklaması ve oturma eylemi gerçekleştirildi.

Saat 19.00'da Süreyya Operası önünde toplanan gençlik örgütleri de “Suruç için adalet herkes için adalet” pankartıyla Kadıköy sokaklarında yürüdü.

Ankara'da Sakarya Caddesi'nde gerçekleştirilmek istenen anma etkinliğinde ise polis, eylemde "Nuriye Gülmen ve Semih Özakça" isimleri geçtiği için saldırdı. 14 kişi gözaltına alındı.

İzmir'de gerçekleştirilen eylemde hükümetin savaş politikaları eleştirilirken "Suruç için adalet herkes için adalet" sloganları atıldı.

Bültene kayıt ol