Erdoğan, adalet yürüyüşüne Ahmet Türk üzerinden saldırdı: “Hani hastaydı bu ya?”

13.07.2017 - 08:52
Haberi paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iki milyona yakın kişinin katıldığı Adalet Mitingi'ne saldırmayı sürdürüyor.

Bundan üç yıl önce çözüm sürecinin aktörlerinden biri olan Erdoğan, şimdi ise Kemal Kılıçdaroğlu'na, HDP heyetinin adalet yürüyüşüne katılması üzerinden saldırıyor. Barışın sesi Ahmet Türk için "Hasta dediler, durumu çok kötü dediler. Cezaevinden çıkmasını istedikleri Mardin belediye başkanı, baktık ki baya yürüyebiliyor. Hani hastaydı bu ya? Nasıl hasta bunlar?" dedi.

Erdoğan, HDP'nin seçilmiş milletvekillerinden "arkasında PKK terör örgütünün olduğu bu kişiler" diye bahsetti.

OHAL övgüsü

Cumhurbaşkanı, adalet yürüyüşünün başarıyla tamamlanabilmiş olmasını OHAL'e bağladı:

"Bu OHAL olmamış olsaydı bu kadar rahat, huzurlu olarak bu adımlar atılamazdı."

Erdoğan aynı zamanda OHAL'i işçilerin grevlerini yasaklamak için kullandıklarını da itiraf etti.

Tehdit

Adalet Yürüyüşü'nden "sözde" diyerek bahseden Tayyip Erdoğan, ana muhalefet partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu tehdit etti.

Cumhurbaşkanı, Maltepe'de geniş kitlelere seslenen Kılıçdaroğlu için "'Sokaksa sokak' diyen bu kişi kendisinin sokağa çıkamaz hâle gelebileceğini iyi bilmeli" diye konuştu.

Düşünce özgürlüğü anlayışı

Erdoğan, Almanya'da kendisine miting izni verilmemesine "Düşünce özgürlüğünden korkuyorlar. Düşüncelerine güvenmedikleri için düşünce özgürlüğünden korkuyorlar. Biz düşüncemize güvendiğimiz için düşünce özgürlüğünden korkmuyoruz, biz rahatız" dedi. Bundan hemen sonra ise basın özgürlüğüne karşı çıkarak "Eğer medya kalkıp da ülkeyi karıştırmak, kendi içinde tahrik etmek için her türlü özgürlük alanını istismar ediyorsa, onlar için de yargı vardır. Yargı onlar için de çalışır. Dünyanın hiçbir yerinde sınırsız bir özgürlük söz konusu değildir" diye konuştu.

Bültene kayıt ol