Yönetmen Şehbal Şenyurt gözaltına alındı

10.07.2017 - 11:00
Haberi paylaş

HDP eski Parti Meclisi üyesi, ırkçılık karşıtı aktivist ve yönetmen Şehbal Şenyurt, Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan gelen talimat üzerine, yaşadığı Bodrum'da gözaltına alındı. Şehbal Şenyurt'un Mersin'e gönderileceği bildirildi.

Yönetmen Şehbal Şenyurt Arınlı Muğla'nın Bodrum ilçesinde gözaltına alındı. 7 Haziran seçimlerinde HDP'nin Muğla milletvekili adayı olan Şenyurt Arınlı'nın gözaltı sebebi bilinmiyor.

Türkiye’nin ilk kadın kameramanı olarak bilinen ekolojist-yönetmen Şehbal Şenyurt Arınlı Bodrum’da gözaltına alındı.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Ekoloji Komisyonu üyesi yaşam hakkı savuncusu ve yönetmen Şehbal Şenyurt Muğla’nın Bodrum ilçesinde gözaltına alındı. 7 Haziran seçimlerinde HDP’nin Muğla milletvekili adayı olan Şehbal’in Mersin’de yürütülen bir soruşturma nedeniyle gözaltına alındığı ve Mersin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesine götürüleceği bilgisi verildi.

Gazete Sujin’in haberine göre, avukatları ile görüşen Şehbal’ın durumunun iyi olduğu ancak soruşturmanın içeriğine ilişkin bilgi alınamadığı bildirildi.

Şehbal Şenyurt kimdir?

Kendini ilk gençlik yıllarından bu yana enternasyonalist bir dünya vatandaşı olarak tanımlayan Şehbal, 1962 Giresun doğumlu. 80’li yıllarda çeşitli gazeteler ve bazı sanat dergilerinde muhabirlik yapan Şehbal, Filistin halkıyla dayanışma amaçlı pek çok çalışmaya katıldı.

Mesleki hayatını gazeteci ve belgesel yönetmeni olarak insan hakları mücadelesinden kopmadan sürdürdü. Şehbal Şenyurt aynı zamanda Türkiye’nin ilk kadın kameramanı. Şehbal’in çok sayıda belgeseli bulunuyor.

DTK Ekoloji Komisyonu üyesi olarak uzun yıllar faaliyet yürüten Şehbal, HDP’nin Muğla milletvekili adayları arasındaydı.

(Cumhuriyet)

Bültene kayıt ol