İnsan hakları savunucuları “darbeci”, Demirtaş “terörist” ilan edildi: Adalet için Maltepe'ye!

09.07.2017 - 08:47
Haberi paylaş

OHAL dönemindeki haksız ve hukuksuz uygulamalar nedeniyle on binlerce kişi mağdur olurken, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, insanları dilediği gibi "darbeci" ve "terörist" ilan edebiliyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Almanya'nın Hamburg kentinde gerçekleşen G20 Zirvesi'nin ardından yaptığı açıklamada, basın özgürlüğü ve insan hakları konusundaki Türkiye'ye yönelik eleştirilere, eleştirilerin haklılığını ispatlayacak nitelikte cevaplar verdi.

Büyükada'da insan hakları savunucularının korunmasına yönelik bir toplantı polis tarafından basılmış ve aktivistler gözaltına alınmıştı. Erdoğan, bu konuyla ilgili gelen soruya yanıt olarak, "Kararı yargı verecektir" demeden önce "Söyledikleriniz Büyükada'da niye toplanmıştı? Onlar adeta 15 Temmuz'un devamı niteliğinde bir toplantı için bir araya gelmişlerdir" diyerek "karar" verdi.

Erdoğan, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın ne zaman serbest bırakılacağıyla ilgili bir soruya ise "Teröristleri cezaevlerinden bırakma yetkisi bizde değildir. Söylediğiniz kişi bir teröristtir. Öyle bir teröristtir ki, bütün Kürt kardeşlerimi sokağa döküp, 53 Kürt kardeşimi öldürten bir teröristtir" diye yanıt verdi.

2014 yılında IŞİD, Kobanê'ye saldırıyordu. Bu dönemde YPG'nin diğer bölgelerden Kobanê'ye Türkiye içinden takviye yapmasına izin verilmesi talebiyle HDP'nin çağrısıyla birçok yerde halk sokağa çıktı. Beş gün süren şiddet sarmalında, İHD'nin raporuna göre toplamda 46 kişi hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenlerin ezici çoğunluğu HDP'lilerdi.

Erdoğan'ın insan hakları aktivistlerini "darbeci", milyonlarca kişinin oy verdiği Selahattin Demirtaş'ı "terörist" ilan etmesi, OHAL dönemindeki keyfi ve hukuksuz uygulamaların yansıması niteliğinde. Bugün Maltepe'de toplanacak yüz binlerce kişi ise bunlara karşı adalet talebini yükseltecek.

Adalet Yürüyüşü'ne katılım dün İstanbul'da 215 bin kişiye ulaştı.

Bültene kayıt ol