Erdoğan, AB ile yeni süreç istiyor: “Referandumda yaşananlar geride bırakılmalı”

27.05.2017 - 11:13
Haberi paylaş

16 Nisan'daki başkanlık referandumu öncesinde Avrupa Birliği liderleriyle gerginliği tırmandıran Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, şimdi ise yeni süreç istiyor.

Brüksel'deki NATO zirvesinde AB liderleriyle görüşen Tayyip Erdoğan, tutumunu değiştirdi:

"AB liderleri Tusk ve Juncker ile üyelik sürecine yeni ve pozitif bir ivme kazandırılması hususunda olumlu bir görüşme yaptık. Türkiye-AB göç anlaşmasının uygulanması, vize konusunu da müzakere ettik. Kendileri de birtakım çalışmalar yapmışlar. Onunla ilgili 12 aylık takvim aldık. Terörle mücadelede destek istedik. Referandum sürecinde yaşananların geride bırakılması gerekiyor. Artık yeni bir süreci başlatma temennisini Tusk ve Juncker de gündeme getirdi. AB Parlamentosu Başkanı Antonio Tajani ile görüşmemizde "Türkiye ve Avrupa Parlamentosu (AP) arasındaki ilişkilerde karşılıklı anlayışı esas alalım" dedik. Ben Tajani'yi çok daha olumlu gördüm.

Türkiye'ye bakışı çok pozitif. İslam karşıtlığı, yabancı düşmanlığı ve kültürel ırkçılığa karşı AP'nin sorumluluk üstlenmesi gereğini gündeme getirdim."

Erdoğan referandum öncesi dönemde "Bunlar Haçlı-Hilâl mücadelesini başlattılar",  “Haçlı zihniyeti sonunda kendini gösterdi” ve “Olay, tamamıyla açık ve net söylüyorum; Haçlı ittifakıdır” gibi ifadelerle AB liderlerini hedef almıştı.

Bültene kayıt ol