Nuriye Gülmen ve Semih Özakça tutuklandı

24.05.2017 - 09:40
Haberi paylaş

KHK ile ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça açlık grevi eyleminin 76’ncı gününde çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça açlık grevi eyleminin 75’inci gününe girdiği ilk saatlerde evlerine polis baskını düzenlenmiş ve yakalama ve arama kararının gerekçesinin ise “Açlık grevinin ölüm orucuna dönüşebileceği, Tekel ve Gezi benzeri eylemlere sebep olabileceği” gerekçesiyle gözaltına alınmıştı.

Gülmen ve Özakça bu sabah saatlerinde Ankara Adliyesi’ne sevk edildi. Adliyeye getirilen eğitimcilerin savcılık sorguları tamamlandı. Savcılık sorgularının ardından kararını açıklayan savcı, Özakça ve Gülmen’i tutuklama talebiyle mahkemeye sevk etti.

Gülmen ve Özakça’nın adliye işlemlerini Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Behçet Yıldırım ile birlikte takip eden HDP’nin Antep Milletvekili Mahmut Toğrul, savcının kararını açıklarken TEM Şube Müdürü’nün savcılık odasında olduğunu söyledi.

Mahkeme tarafından ifadeleri alınan Özakça ve Gülmen hakkında ‘örgüt üyeliği’ iddiasıyla tutuklama kararı verildi.

DSİP: “Nuriye Gülmen ve Semih Özakça yalnız değildir!”

Bültene kayıt ol