DSİP: “Nuriye Gülmen ve Semih Özakça yalnız değildir!”

22.05.2017 - 14:48
Haberi paylaş

Devrimci Sosyalist İşçi Partisi (DSİP), Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın gözaltına alınmasını protesto etti.

Yapılan yazılı açıklama şöyleydi:

KHK ile işlerinden edilen ve işlerine geri dönme talebiyle 75 gündür açlık grevinde olan  iki kamu emekçisi, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça gece evleri basılarak gözaltına alındılar. Açlık grevinde olmaları sebebiyle pek çok sağlık riskiyle karşı karşıya olan Gülmen ve Özakça’ya yapılan bu saldırı kabul edilemez.

Polis, sabah saatlerinde de Gülmen ve Özakça’nın işlerini talep ettikleri direniş alanı olan Yüksel Caddesi’ne saldırdı, orada bulunanların bir kısmını gözaltına aldı ve direniş alanında artık sembol hâlini almış olan çiçekler bir kez daha polisler tarafından toplandı. Çiçeklerle, şarkılarla sürdürülen bir direnişe dönük süreklileşmiş polis şiddeti, OHAL’in niteliğini açıkça göstermektedir. Hükümet tarafından, darbecilere karşı ilan edildiği söylenen OHAL, halka, emekçilere karşı bir sopa olarak kullanılmaktadır. ‬İnsanları açlık grevine sürükleyen OHAL rejimidir‭!

İşini geri istemek, işi için direnmek, direnenlerle dayanışmak suç değildir. 100 binin üzerinde insanı hiçbir savunma hakkı vermeden işlerinden etmek, pasaportlarına el koymak, sivil ölüm politikası uygulamak ise suçtur, hukuk dışıdır. 

Gülmen ve Özakça başta olmak üzere tüm gözaltılar derhal serbest bırakılmalı, Yüksel Caddesi’ne, Gülmen ve Özakça'yla dayanışmak için orada bulunanlara yapılan saldırılar son bulmalıdır.

OHAL kaldırılsın, KHK’lar iptal edilsin! 15‭ ‬Temmuz darbesinin örgütlenmesine bilfiil katılanlar dışındaki tüm kamu çalışanları işlerine iade edilsin‭!

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça yalnız değildir!

Devrimci Sosyalist İşçi Partisi
22.05.2017

Bültene kayıt ol