Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin sanat festivali yasaklandı: Gerekçe OHAL

04.05.2017 - 15:09
Haberi paylaş

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin yılsonu sanat festivali, OHAL gerekçesiyle yasaklandı.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin (MSGSÜ) her yılsonu düzenlenen sanat festivali bu yıl yasaklandı.Yasağın gerekçesi ise Olağanüstü Hal (OHAL) olarak duyuruldu. Festivalin Facebook hesabından yapılan duyuruda etkinliklerin OHAL gerekçesiyle yasaklandığı belirtilerek şu ifadeler kullanıldı: “Gerçekleşmesi için çaba sarf ettiğimiz bu süreçteki destekleriniz için teşekkür ederiz.”

8-12 Mayıs tarihleri arasında düzenlenmesi planlanan ‘MSGSÜ Sanat Festivali’nde konserler, atölyeler, oditoryum etkinlikleri, dans gösterileri ve çeşitli oyunlar yer alacaktı.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversite’si öğrencisi Kürşat Güngör Sağlam marksist.org’a görüşlerini bildirdi:

“Herhangi bir okula yapılan herhangi bir baskıdan farkı yok. OHAL'in tüm özgürlüklere yönelen baskıcı bir mekanizma olduğu da çok açık. Bu tip engellemelere dur demenin de yolu, öğrencilerin gerek tek tek gerekse öğrencilik kimliğiyle sahip oldukları bütün özgürlükleri her alanda korumaya çalışmasından, bunun için mücadele etmesinden geçiyor. Barış akademisyenlerine sahip çıkmak, akademinin özgürlüğünü savunmak, kendi eylemlilikleriyle gerçekleştirdiği bütün organizasyonlarına sahip çıkmak Mimar Sinan öğrencileri için olmazsa olmazdır. Bu mücadelenin yolları çok kısıtlı görünüyor olabilir, ama sanat öğrencileri kendi yaratıcılıklarını bu alanda da göstereceklerdir.”

Bültene kayıt ol