Rojava sınırında gerginlik yükseliyor

29.04.2017 - 00:11
Haberi paylaş

Sınırda TSK ile YPG arasındaki çatışmalar sonucu gerginlik artıyor.

Son üç gündür Ceylanpınar çevresinde yaşanan çatışmaların ardından, ABD ordusunun bölgeye zırhlı araç konuşlandırığı belirtiliyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Pentagon Sözcüsü Albay Jeff Davis, “Tüm tarafları ortak düşman olan IŞİD ile mücadele etmeye çağırıyoruz, bu çağrımız DSG dahil herkesedir" dedi. Davis, günlük basın brifinginde, ABD zırhlılarının YPG ile devriye gezip gezmediğine yönelik soruya, “Suriye’nin kuzeyinin tamamında ortaklarımız olan Demokratik Suriye Güçleri (DSG) ile hareket eden ABD askerleri var. Sınır alanları da bizim hareket alanlarımıza dahil” diye yanıt verdi.

TSK, Kilis'teki sınır birliklerine, aralarında obüs ve çok namlulu roketatarların da bulunduğu askeri araç ve personel sevkiyatı yaptı.

Reuters haber ajansına konuşan YPG'li Şervan Kobani ise sınırı bundan sonra ABD'nin denetleyeceğini, YPG’nin bundan sonra üst düzey ABD’li komutanlara rapor vereceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise "Kuzey Suriye'de devlet kurmaya teşebbüs eden malum bir cahil var. Kendine göre Bakanlar Kurulu falan oluşturuyor. Biz buna müsaade etmeyiz. Biz bunu karşılıksız bırakmayız" diye konuştu.

Bültene kayıt ol