"Çocuklar ölmesin" diyerek barışı savunan Ayşe öğretmene hapis cezası

27.04.2017 - 11:52
Haberi paylaş

Beyaz Show'a bağlanarak "Çocuklar ölmesin, analar ağlamasın" diyen öğretmen Ayşe Çelik hakkında 1 yıl 3 ay hapis cezası kararı verildi.

Doğan Medya’ya ait kanallardan olan Kanal D’de yayınlanan Beyaz Show programına telefonla bağlanarak Kürt nüfusunun çoğunlukta olduğu kentlerde yaşanan sokağa çıkma yasaklarını anlatarak, “Çocuklar ölmesin” dediği için hakkında soruşturma açılan öğretmen Ayşe Çelik ve Ayşe’ye destek olmak için kendilerini "ihbar eden" 38 aydın, sanatçı, gazeteci ve yazarın yargılandığı davanın 4’ncü duruşması Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada Ayşe Çelik ve çok sayıda yazar, aydın, gazeteci salonda yer aldı.

Çelik, yaptığı savunmada, “Sözlerimi tekrar ediyorum; Sessiz kalmayın. insan olarak biraz daha hassasiyetle yaklaşın. Görün, duyun ve artık bize el verin. Yazık; insanlar ölmesin, çocuklar ölmesin, anneler ağlamasın” dedi.

Ayşe Çelik hakkında 1 yıl 3 ay hapis cezası kararı verilirken, onunla dayanışmak için aynı "suçu işleyen" 38 kişi ise beraat ettirildi.

Bültene kayıt ol