24 Nisan'ı Anma Platformu basın toplantısı düzenledi

21.04.2017 - 14:32
Haberi paylaş

24 Nisan’ı Anma Platformu, bugün İstanbul'da bir basın açıklaması düzenledi.

Taksim Hill Otel'de gerçekleşen basın açıklamasında, Irkçılığa ve Milliyetçiliğe DurDe platformundan Şenol Karakaş ve İnsan Hakları Derneği'nden Eren Keskin, soykırımın 102. yıl dönümünde yüzleşmenin önemini anlattılar.

Eren Keskin, Türkiye Cumhuriyeti'nin değişebilmesi için soykırımı tanıması gerektiğini söyledi:

"Soykırım tanınmadığı sürece tahribatlar tazmin edilmediği sürece demokratikleşemeyeceğiz. İnsan hakları savunucuları olarak uzun yıllardır Türkiye muhaliflerinin çok geciktiği bir konuyu hatırlatmaya çalışıyoruz. Türkiye'ye kendi tarihini hatırlatmak istiyoruz. Kendi suçlarını hatırlatmak isteyeceğiz. Bu suçlarla yüzleşmesinin onun demokratikleşmesinin tek koşulu olduğunu hatırlatmaya çalışacağız."

Şenol Karakaş, Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesinin Ermeni soykırımının bir yanıyla güncel bir sorun olduğunu gösterdiğini aktardı. Karakaş, "Sevag Balıkçı askerdeyken öldürüldü, Samatya'da Maritsa Küçük katledildi. Buna benzer sayısız mesele var. Bunların temelinde Ermeni aydınların, kanaat önderlerinin öldürülmesi ve bununla hesaplaşılmaması yatıyor" diye konuştu.

24 Nisan Pazartesi günün programı şöyle:

"102 yıl oldu, yüzleşin!" - anma
Saat: 19.15
Yer: Taksim, Tünel Meydanı, İstanbul
Düzenleyen: 24 Nisan’ı Anma Platformu

Saat: 12.00
Yer: Sultanahmet Meydanı
Düzenleyen: İHD

Sevag Balıkçı Anması:
Saat: 15.00
Yer: Şişli Ermeni Mezarlığı"

Facebook etkinliği için tıklayın.

24 Nisan'da Taksim'de 1915 anması: “102 yıl oldu! Yüzleşin!”

Bültene kayıt ol