Demirtaş ve Yüksekdağ bulundukları hapishanede oylarını kullanıyor

16.04.2017 - 12:18
Haberi paylaş

Anayasa değişikliği referandumunda oy kullanan liderler, halkoylamasına dair mesajlar da verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım ve muhalefet partisi liderleri oyunu kullandı. HDP Eş Genel Başkanları Demirtaş ile Yüksekdağ da tutuklu bulundukları hapishanede oy kullanıyor.​

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ ise tutuklu bulundukları hapishanelerde oylarını kullanıyor. İki siyasetçi de 4 Kasım 2016’dan beri tutuklu.

Yüksekdağ Kocaeli F Tipi, Demirtaş da Edirne F Tipi cezaevinde. Yüksekdağ’ın 21 Şubat 2017’de milletvekilliği de düşürüldü.

Edirne F Tipi’ne sandık görevlisi itirazı

Cezaevlerinde kurulacak sandıklarla ilgili Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından sandık kurulacak cezaevleri ve seçmen listeleri belirlendi.

dihaber’in haberine göre, listeler sandık kurulu başkanları ve üyeleri siyasi partilere haber verilmeden cezaevinde görevli memurlardan oluşturuldu. Bunun üzerine HDP yöneticileri Edirne Merkez Seçim Kurulu’na itirazda bulundu.

İtirazları reddedilince Yüksek Seçim Kurulu’na itiraz edildi. YSK da “sandık kurulu başkanlığı için siyasi partilerden üye isteme, kura çekme gibi bir sürecin seçim iş ve işlemlerini aksatacağına” karar vererek bu talebi reddetti. Ancak sandık kuruluna üye verme talebini yerinde bularak kabul etti.

YSK’nın bu kararı doğrultusunda HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın bulunduğu Edirne Cezaevi’nde bugün kurulacak sandık kurulu için HDP’den de bir sandık kurulu üyesi verildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Kemal Kılıçdaroğlu ve Devlet Bahçeli oyunu kayıtlı bulunduğu sandıklarda kullandı.

Bültene kayıt ol