“Tahir Elçi cinayeti 504 gündür karanlıkta”

14.04.2017 - 15:49
Haberi paylaş

Diyarbakır Barosu eski Başkanı Tahir Elçi, katledilişinin 72. haftasında adliye önünde anıldı. Çok sayıda avukatın katıldığı anma etkinliğinde, Elçi'nin faillerinin ortaya çıkarılmamış olması kınandı.

Gazete Duvar’ın haberine göre, Diyarbakır Barosu’nun, eski başkanı Tahir Elçi’yi anmak ve dava sürecini paylaşmak için düzenlediği etkinlik 72’nci haftasına girdi. Baroya bağlı avukatlar adliye sarayının önünde toplanarak, Elçi’nin faillerinin 72 haftadır bulunmamasını kınadı.

Etkinlikte konuşan Diyarbakır Barosu Başkan Yardımcısı Velat Alan, ‘Tahir Elçi’yi katleden faillerin ortaya çıkarılmaması, olayın aydınlatılmaması ve cinayeti protesto amacıyla” adliye sarayının önünde toplandıklarını belirterek şöyle dedi: “Aradan bu kadar uzun bir süre geçmesine rağmen bu olayın aydınlanmamasını biz kabul etmiyoruz. Bu soruşturmanın bir an önce çözümü için soruşturma makamlarının gerekli çabayı sarf etmesi gerekir. Bu olayın aydınlatılması, başta soruşturma makamlarının görevi olmakla beraber aynı zamanda bizlerin ve tüm toplumun da görevidir.”

Velat Alan, 504 gündür burada toplandıklarını belirterek, “Bu olay aydınlanana kadar mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

Bültene kayıt ol