Altan kardeşler hakkında 3'er kez müebbet istemi

14.04.2017 - 15:17
Haberi paylaş

15 Temmuz darbe girişimini önceden bildikleri ve bu konuda "çağrışım yapan mesajlar verdikleri" iddia edilen Ahmet Altan, Nazlı Ilıcak ve Mehmet Altan'ın da aralarında olduğu 17 kişi hakkında iddianame hazırlandı. Şüpheliler hakkında üçer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 15 Temmuz darbe girişimini önceden bildikleri ve bu konuda "çağrışım yapan mesajlar verdikleri" iddia edilen Ahmet Altan, Nazlı Ilıcak ve Mehmet Altan'ın da aralarında olduğu 17 kişi hakkında iddianame hazırladı. İddianamede 6'sı tutuklu, 1' i serbest bırakılan, 10'u da firari olmak üzere toplam 17 şüpheli yer alıyor. 16 şüphelinin 'anayasal düzeni yıkmaya teşebbüs etme'', ''hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs etme'' ve ''TBMM'yi ortadan kaldırmaya teşebbüs etme'' suçlarından üçer kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması istendi.

Altan kardeşler ve Ilıcak'ın 'Gülen örgütü adına suç işledikleri' iddia edildi

İddianamede yazar Ahmet Altan, kardeşi Mehmet Altan ile gazeteci Nazlı Ilıcak'ın darbe girişimini öncesinden bildikleri ve darbe girişimine zemin hazırlayan söylem ve propagandalarda bulundukları iddia edildi. Bu üç isim hakkında, darbeye teşebbüs suçunu oluşturan, "Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme", "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme" ve "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" suçlarından 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi. Altan kardeşlerle Ilıcak'ın söz konusu suçu Gülen örgütü adına işledikleri belirtilerek, "silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işleme" suçlamasından ayrıca 7 buçuk yıldan 15'er yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Mahkemeye gönderildi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından onaylanan iddianame İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Mahkemenin iddianameyi 15 gün içinde kabul etmesi durumunda şüphelilerin yargılanmasına başlanacak.

Bültene kayıt ol