Bilgi'de Chris Stephenson eylemi: “Bu milliyetçi bir politik saldırıdır”

11.04.2017 - 11:40
Haberi paylaş

Bilgi Üniversitesi dün akademisyenleri Chris Stephenson için basın açıklaması yaptı. Açıklamada, Stephenson ile dayanışma çağrısı yapıldı.

Bilgi Üniversitesi’nde 18 yıldır akademisyen olarak görev yapan Chris Stephenson’un çalışma izni YÖK tarafından kaldırıldı.

Bilgi Üniversitesi akademisyenleri konu ile ilgili bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada, “18 yıllık öğretim üyesi Chris Stephenson’ın çalışma izni YÖK tarafından hiçbir gerekçe gösterilmeden, ders dönemi ortasında iptal edilmiştir” dendi.

Açıklama, “Chris Stephenson hakkındaki bu YÖK kararı ilk değildir. Geçtiğimiz haftalarda iki başka üniversitede de, tek ortak noktaları yabancı statü ile atmak olan öğretim üyelerinin çalışma izinleri aynı şekilde YÖK tarafından iptal edildi.

“Boyun eğdikçe dayatmalar gelecektir”

Biliyoruz ki boyun eğdikçe dayatmalar gelecektir. Bilgili akademisyen ve çalışanlar olarak bu tür kararlar ve uygulamalara karşı duracağız; Chris’i hukuki mücadelesinde destekleyeceğiz, kıyıma uğratılan üniversite mensuplarıyla dayanışma içinde olacağız” ifadeleri ile son buldu.

Konuyla ilgili Araştırma Görevlisi Deniz Güngören marksist.org’a görüşlerini bildirdi:

“Bilgi'de akademisyenler, her koldan çalışanlar ve öğrencilerin dayanışması görülmeye değerdi. Kendi mahkemelerinin beraat kararını bile görmezden gelecek türden bir iştahla saldıran devlete karşı iş arkadaşlarını ve hocalarını yalnız bırakmayan insanlar üniversitenin gerçek sahipleridir. Chris Stephenson'ın ve aynı saldırının hedefi olan diğer öğretim görevlilerinin hiç bir gerekçe gösterilmeden izinlerinin iptali açıkça milliyetçi bir politik saldırıdır ve salt bu kişilere değil onlarla aynı üniversitelerde çalışan, öğrenim gören herkese yapılmıştır. YÖK'ten bu kararların derhal geri çekilmesi talebimizi de buradan yinelemek istiyorum.”

Bültene kayıt ol