DSİP: “Mazlum-Der’e yönelik müdahale kabul edilemez”

21.03.2017 - 12:42
Haberi paylaş

Devrimci Sosyalist İşçi Partisi (DSİP) haftasonunda gerçekleşen Mazlum-Der olağanüstü genel kurulu ve yaşananlara dair yazılı bir açıklama yayımladı.

Açıklama şöyleydi:

"19 Mart 2017 tarihinde gerçekleştirilen olağanüstü genel kurulla Mazlum-Der’de yaşanan depremi üzüntüyle takip etmekteyiz.

Suriye ve Kürt sorunu gibi başlıklarda AKP iktidarıyla ters düşmenin sonucunda başlayan süreç, Kürt illerindeki çatışmalara ilişkin yayımlanan insan hakları ihlalleri raporlarının ve dernek tarafından yapılan barış çağrılarının ardından, Cumhurbaşkanı’nın açıklamalarıyla Mazlum-Der’in hedef gösterilmesiyle devam etmişti.

Dernek içinde İstanbul şubenin başını çektiği bir grubun, iktidar desteğinin de arkasında olacağı düşüncesiyle hiçbir öneri ve uzlaşma çabasına yanaşmayarak, tüzüğe aykırılığın “bilirkişi” aracılığıyla mahkemeye kabul ettirilmesi sonucu gerçekleştirildiği Olağanüstü Genel Kurul, hukuk açısından bir komedyaya dönüştü. Dava daha temyiz aşamasındayken ve iki ay sonra genel kurul yapılacakken, olağanüstü genel kurul gerçekleşti.

Yangından mal kaçırırcasına yapılan genel kurul, KHK’ları aratmayacak bir yöntemle 16 şubenin kapatılması, bu şubelerdeki üyeliklerin ve delegeliklerin düşürülmesi gibi bir fecaat ile sonuçlandı. Bu karar olağanüstü genel kurulun amacını net bir şekilde ortaya koymaktadır: Kendilerinden farklı düşünen, muhalefet etme ihtimali olan herkes saf dışı edilmeye çalışılmıştır.

Unutmayalım ki, kanun boşluğundan yararlanarak, hukukun arkasından dolanarak, karşı tarafın savunma zafiyetlerini kullanarak ve en önemlisi de sırtını muktedirlere yaslayarak mazlumun hakkı aranmaz.

"Hak, hukuk, adil şahitlik, insan hakları" söylemi ile muhalif şubeleri kapatmak, sağlıklı, tutarlı, ilkeli, haddini hududunu bilen bir zihniyetin ürünü olamaz. “Zulüm yok” demekle zulüm ortadan kalkmaz, fakat bunu diyenler zalimin yanında yer almış olur.

Aslolan ilkeler ve eylemlerdir, isimler ve tabelalar değil.

Haksızlığa uğrayan Mazlum-Der üyesi arkadaşlarımızla dayanışma içerisinde olduğumuzu ilan ediyor, birlikte mücadelemizi sürdüreceğimizi vurguluyoruz.

DSİP
21.03.2017"

Mazlum-Der aktivistleri Marksist.org'a konuştu

Ahmet Faruk Ünsal: “Mazlum-Der'in 28 Şubat’ı...”

Reha Ruhavioğlu: “İnsan hakları mücadelesi Mazlum-Der’le başlamadı, onunla da bitmez”

Mazlum-Der genel merkezinden açıklama

Bültene kayıt ol