KHK'lar gelse de, dayanışma büyüyor

16.03.2017 - 12:20
Haberi paylaş

Birçok yerde işten atılanlarla KHK'lara karşı dayanışma hareketleri inşa edilirken, hükümet bu tepkilere rağmen yeni KHK'nin yolda olduğunu duyurdu.

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, “Şu anda çalışmasını yaptığımız bir Kanun Hükmünde Kararname taslak çalışması var” diyerek yeni OHAL KHK’sının yolda olduğunun işaretini verdi. Canikli, konuya ilişkin “Yeni OHAL kararnameleri var ama içeriğiyle ilgili bir açıklama yapamayız, ilgili onay süreçleri devam ediyor, şu anda da çalışmasını yaptığımız bir kanun hükmünde kararname taslak çalışması var” dedi.

Başbakan Yardımcısı Canikli’nin açıklaması şöyle:

OHAL İşlemlerini İnceleme Komisyonuyla ilgili çok kısa süre içerisinde atamalar yapılacak, 16 Nisan’dan önce de bu komisyonun faaliyete başlamasını ve müracaatları almasını bekliyoruz. Yeni OHAL kararnameleri var ama içeriğiyle ilgili bir açıklama yapamayız, ilgili onay süreçleri devam ediyor, şu anda da çalışmasını yaptığımız bir Kanun Hükmünde Kararname (KHK) taslak çalışması var.

Daha önce çıkarılan bir başka KHK'ya karşı Ankara Üniversitesi akademisyenleri "'Hayır' gitmiyoruz" demişlerdi. Aynı KHK ile Ankara Üniversitesi'nden ihraç edilen ancak Boğaziçi Üniversitesi'nde de derse giren Murat Sevinç'in öğrencileri ise İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi binasına "Hakikat ihraç edilemez" yazılı bir pankart asmışlardı. 

Kadıköy'de ise Betül Celep'le dayanışma içinde olanların sesleri gittikçe daha gür çıkıyor.

Bültene kayıt ol