Kılıçdaroğlu’nun ırkçılığına da #HAYIR

01.03.2017 - 08:21
Haberi paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün partisinin grup toplantısındaki konuşmasında Suriyeli mültecilere yönelik ırkçılık yaptı.

Ak Parti'nin Suriyeli mültecilerin yaşam, eğitim, barınma haklarını bile temin edemeyen politikalarını eleştirmek yerine, iktidarı mültecilere "çok fazla destek veriliyor" diye eleştiren Kılıçdaroğlu’nun konuşmasında geçen ırkçı ifadeler şöyle idi:

"Şimdi vatandaşlık verilecek … kendi ülkesinde bizim vatandaşımız ikinci sınıf vatandaş.

(…)

Kaç Suriyeli var Türkiye'de kimse bilmiyor. Sayı emin olun 4 milyondan az değil. Bizim gençlerimiz Suriye için Suriye'de şehit oluyor. Anadolu'nun gariban çocukları. Onların gençleri Türkiye'de nasıl oluyor bu? Üstelik iş bulup çalışıyorlar. Bizim çocuklarımızın işi yok. Sigortasız çalışıyorlar bizim çocuklarımıza kapılar kapanıyor. Suriyeliler geldi savaştan kaçtı. Kamplarda tutalım yemeğini, aşını verelim. Esnafın yanında iş yeri açıyor. Bizim esnaf vergi veriyor. Suriyeli esnaf vergi vermiyor. Bu düzene hayır demeyecek misiniz?"

Kılıçdaroğlu niçin yanılıyor?

Kılıçdaroğlu, şu an "şehitler" nedeniyle eleştirdiği Fırat Kalkanı Operasyonu'na meclisteki tezkere oylamasında partisi CHP ile birlikte "Evet" oyu vermişti. El Bab'taki ölümlerden, savaştan kaçan Suriyeli mülteciler değil, bu savaşa onay verenler sorumlu tutulmalı.

Bir diğer ırkçı yalan ise Suriyelilerin "vergi vermeden dükkan açtıkları" iddiası. Türkiye'de ikamet izni olan Suriyeliler esnaf olabiliyor. İkameti olmayanlar ise ancak bir Türkiye vatandaşı üzerinden, ona da para ödeyerek dükkan açabiliyor.

Bültene kayıt ol