Cebeci Kampüsü’nde “olağanüstü” öğrenci şenlikleri

20.02.2017 - 09:21
Haberi paylaş

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü’nde öğrenciler, akademisyenlerin ihraç edilmesine dikkat çekmek için her yıl Mayıs ayında yapılan öğrenci şenliklerini erkene çektiler.

KHK’lar ile çok sayıda öğretim elemanı ihraç edilen Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü’nde bulunan Siyasal Bilgiler Fakültesi (SBF) ve İletişim Fakültesi (İLEF) öğrencileri, fakültelerinden ihraç edilen öğretim elemanları ile dayanışmak için geleneksel öğrenci şenliklerini “olağanüstü” bir şekilde erkene çekti.

SBF’de 1938 yılından beri düzenlenen İnek Bayramı’nın bir ayağı ihraçlara dikkat çekmek için 20 Şubat Pazar günü saat 12.00’de “Ayrılık da Sevdaya Dâhil” başlığı ile Aziz Köklü Salonu’nda yapılacak. Hürriyet gazetesinden Gülseven Özkan’a konuşan öğrenci temsilcisi Murad Karabulut “Mülkiye’de mayısta iki gün ‘İnek Bayramı’ düzenleniyor. Bu geleneksel şenlik. Bu yıl da mayısta yapılacak. Ancak KHK’lar nedeniyle, 20 Şubat Pazartesi günü ‘Ayrılık da Sevdaya Dahil’ başlığıyla düzenleyeceğiz” dedi.

İLEF’te ise her yıl yapılan geleneksel panayır 22 Şubat Çarşamba günü yapılacak. “PanHayır” başlığı ile düzenlenecek panayırın duyurusu şöyle:

Geleneksel İlef panayırı bu yıl Olağanüstü şekilde toplanıyor. "panHayır 2017 KHK panayırı" temasıyla akademik ihraçlara dikkat çekilmeye çalışılıyor.

Şenlik havasında geçmesi planlanan panHayır 2017'de:

Eğlenceli oyunlar
Akademik çekiliş
Müzik Grupları
KHK Kermesi
OHAL yemekleri
Açık ders
Atölye Çalışmaları gibi birbirinden eğlenceli etkinlikler yer alacak. Kolektif bir çalışmanın ürünü olan panHayır 2017'den elde edilen gelirler sembolik olarak ihraç edilen hocalarımızın adına açılan, "Dayanışma Hesabı'na yatırılacak".

Bültene kayıt ol