Yaşam İçin Ses Ver inisiyatifi: “Barış istemek hâlâ suç değil!”

12.02.2017 - 20:29
Haberi paylaş

Ankara'da faaliyet yürüten Yaşam İçin Ses Ver inisiyatifi, KHK'larla işten atılan barış akademisyenleriyle dayanışma çağrısı yaptı.

Açıklama şöyleydi:

"Bundan bir ay önce yayınlanan KHKlar ile binlerce kamu personeli sorgusuz sualsiz ihraç edilmişti. Bu insanların arasında yaşamı savunan, barışı savunan, ölüm değil çözüm diyen akademisyenler, hocalar, insan hakları savunucuları öne çıkıyordu.

7 Şubat akşamı yayınlanan 686 sayılı KHK ile 4 binden fazla kamu personeli sorgusuz sualsiz ihraç edildi. Bu KHK ile de esas olarak orta öğretim öğretmenleri ile akademisyenler hedef alındı. Tam 330 akademik personel ihraç edildi. Bunların büyük kısmını barış imzacısı olarak bilinen hocalar oluşturuyor.

Bu hocalarımız coğrafyamızı kasıp kavurmaya devam eden savaş ikliminde en büyük “suç” olan barışı, yaşanan ağır insan hakları ihlalleri karşısında yaşamı savundular. İnsanların bombalarla ölmediği, yaşamın olağan akışının devam ettiği bir ülke istediler. Bunu istemek suç değildir; aksine, yapılması gereken budur.

Bir ay önce söylediğimizi, bugün de yineliyoruz: Son KHK ile kamudan ihraç edilen akademisyenlerin, insan hakları ve barış aktivistlerinin temel talebi olan barış, hepimizin ortak ve temel talebidir, onlarla dayanışma içinde, yan yana bu talebi dile getirmeye devam ediyor ve herkesi yıllardır insan hakları mücadelesinde tüm mağdurların ve hak taleplerinin yanında tavır almış olan bu kıymetli insanlarla dayanışmaya davet ediyoruz.

Yaşam İçin Ses Ver İnisiyatifi"

Bültene kayıt ol