Yaşam İçin Ses Ver inisiyatifi: “Barış istemek suç değildir!”

07.01.2017 - 10:52
Haberi paylaş

Ankara'da faaliyet yürüten Yaşam İçin Ses Ver inisiyatifi, son KHK'larla işten atılan barış akademisyenleriyle dayanışma çağrısı yaptı.

Yaşam İçin Ses Ver'in açıklaması şöyleydi:

"6 Ocak tarihinde yayımlanan 679, 680 ve 681 numaralı KHK’lar ile binlerce kamu personeli sorgusuz sualsiz ihraç edildi. Bu insanların arasında yaşamı savunan, barışı savunan, ölüm değil çözüm diyen akademisyenler, hocalar, insan hakları savunucuları öne çıkıyor.

Onlar bu savaş ikliminde en büyük “suç” olan barışı, yaşanan ağır insan hakları ihlalleri karşısında yaşamı savundular. İnsanların bombalarla ölmediği, yaşamın olağan akışının devam ettiği bir ülke istediler. Bunu istemek suç değildir; aksine, yapılması gereken budur.

Son KHK'lar ile kamudan ihraç edilen akademisyenlerin, insan hakları ve barış aktivistlerinin temel talebi olan barış, hepimizin ortak ve temel talebidir, onlarla dayanışma içinde, yan yana bu talebi dile getirmeye devam ediyor ve herkesi yıllardır insan hakları mücadelesinde tüm mağdurların ve hak taleplerinin yanında tavır almış olan bu kıymetli insanlarla dayanışmaya davet ediyoruz.

Yaşam İçin Ses Ver İnisiyatifi"

Bültene kayıt ol