Barış isteyen Ömer Faruk Gergerlioğlu yalnız değildir!

07.01.2017 - 10:05
Haberi paylaş

Daha önce barış istediği için İzmit'te milliyetçi gruplar tarafından hedef gösterilen ve açığa alınan Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu, dün çıkartılan KHK ile görevinden ihraç edildi.

Gergerlioğlu'nun konuyla ilgili açıklaması şöyleydi:: 

"Kamuoyuna,

Son KHK ile devlet memurluğundan ihraç edilmişim. Suçum barış istemek, eşitlik, adalet ve hak mücadelesi vermek.

Açığa alındığım süre içinde de hak bildiğimi söyledim, şimdi de sonrasında da söyleyeceğim. Çünkü bu toprakların tüm kimlikleri adalete çağıran seslere çok ihtiyacı var. Kendi yaratılışını insandan üstün gören şeytandan sonra dünyamızda değişen çok şey yok. Kendi yaratılışını öteki gördüğünden üstün gören insan dünyayı adaletsizliğe boğuyor. Yine insanlar adalet yerine zulüm, barış yerine savaşı tercih ediyorlar. Bu gidişe "dur" diyenler tarihin her döneminde güç sahiplerince engellemelerle karşılaşsa da hakikatın ışığı söndürülememiştir. Irkçılık yapana karşı çıkan Hz. Musa haklı çıkmış, "Dünya siz ne derseniz deyin, ne yaparsanız yapın dönüyor" diyen Galile galip gelmiş, onları engelleyenler mahcup olmuştur. Evrensel değerlere sahip çıkan yenilmez.

Hiçbirşey olmamış gibi ortalıkta mutlu mesut dolaşan güçlü dindarlarım, yegane güç sahibinin zerre miktarı haksızlıktan soracağı bir gün var..! Dünya hayatı ve lezzetleri geçicidir.

Bir hekim ve barış aktivisti olarak yaşamdan, yaşatmaktan, yaşam hakkını savunmaktan yana olan duruşum, yürüyüşüm devam etmektedir, edecektir.

Saygılarımla

Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu"

Bültene kayıt ol