DurDe İzmir'den açıklama: “Ege Üniversitesi'nin Barış için Akademisyenler'i yalnız değildir”

07.01.2017 - 09:29
Haberi paylaş

Irkçılığa ve Milliyetçiliğe DurDe platformunun İzmir'deki aktivistleri, KHK ile açığa alınan barış akademisyenlerine destek açıklaması yayımladı.

Açıklama şöyleydi:

"Dün gece yarısı çıkartılan KHK’lar ile Ege Üniversitesi’nden Barış için Akademisyenler imzacısı olan barış yanlısı, demokrat, özgürlükçü, LGBTİ haklarından mülteci haklarına değin, insan hakları mücadelesinin geniş yelpazesinde uzun yıllardır mücadele eden hocalarımız, arkadaşlarımız, akademisyenler kamudan ihraç edildiler.

Onlar bu savaş ikliminde en büyük “suç” olan barışı, yaşanan ağır insan hakları ihlalleri karşısında yaşamı savundular. İnsanların bombalarla ölmediği, yaşamın olağan akışının devam ettiği bir ülke istemek suç değildir.

Son KHK ile 35 imzacısı daha kamudan ihraç edilen Barış için Akademisyenler’in temel talebi olan barış, hepimizin de temel talebidir, onlarla dayanışma içinde, yan yana bu talebi dile getirmeye devam ediyor ve herkesi yıllardır insan hakları mücadelesinde tüm mağdurların ve hak taleplerinin yanında tavır almış olan bu kıymetli insanlarla dayanışmaya davet ediyoruz.

Cansu Akbaş Demirel
Feride Bilgehan Aksu Tanık
Hediye Aslı Tavas
Melek Göregenli
Nilgün Toker
Zerrin Şahin
Lülüfer Körükmez Kaya
Hanifi Kurt
Ali Serdar Tekin

yalnız değildir!

DurDe İzmir"

Bültene kayıt ol