Fırat Kalkanı felaketi: Bir günde 14 asker öldü, 33 asker yaralandı

22.12.2016 - 09:22
Haberi paylaş

Türkiye'nin Suriye topraklarında gerçekleştirdiği Fırat Kalkanı Harekâtı'na dün IŞİD'in gerçekleştirdiği 4 ayrı saldırı sonucu toplamda 14 TSK askeri yaşamını yitirdi, 33 asker ise yaralandı.

AKP hükümetinin IŞİD'i ve terörü gerekçe göstererek, bölgesel hegemonya mücadelesinde pozisyonunu güçlendirmek ve Kürtlerin Suriye'deki kazanımlarını engellemek için dört aydır sürdürdüğü Fırat Kalkanı Harekâtı, dün 14 TSK askerinin daha ölümüne sebep oldu.

TSK tarafından yapılan açıklamaya göre, dün El Bâb'da IŞİD'in bombalı araçlarla yaptığı 3 ayrı saldırıda 10 asker şehit oldu, 6'sı ağır 18 asker yaralandı.

TSK'dan dün sabah saatlerinde yapılan açıklamada da "Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında El Bab ve civarında sürmekte olan çatışmalar esnasında, Özgür Suriye Ordusu birliklerine destek veren TSK unsurlarından 4 askerin şehit olduğu, 15 askerin de yaralandığı" belirtilmişti.

21 Aralık Çarşamba günü yaşamını yitiren asker sayısı 14'e, yaralanan asker sayısı ise 33'e yükseldi. Yaralılar içinde durumu ağır olanların bulunduğu biliniyor.

Fırat Kalkanı Operasyonu başladığından beri toplam 35 TSK askeri hayatını kaybetti.

Bültene kayıt ol