Devletin Kobanê'ye bakışı: Sınıra dev Türk bayrağı

28.01.2015 - 21:42
Haberi paylaş

Tayyip Erdoğan'ın "düştü düşecek" dediği Kobanê'ye AKP'nin ve devletin düşmanca bakışı bir kez daha tescillendi. Kentin IŞİD'den özgürleştirilmesinin üzerine, sınırın diğer tarafına dev Türkiye bayrağı asıldı.

Tayyip Erdoğan, Rojava için “Kuzey Suriye’yi kabullenmemiz mümkün değil” diye konuşmuştu. YPG liderliğindeki güçlerin 134 günlük mücadele sonucunda IŞİD'i Kobanê'den çıkarmasının ardından sınırın sıfır noktasına, Urfa'nın Suruç ilçesine bağlı Mürşitpınar Mahallesi'nde 40 metre yüksekliğindeki bir direğe 8x12 metre ebadında Türkiye bayrağı asıldı. Bayrağın önünde TSK askerleri poz verdi.

25 gün uğraşmışlar

Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi, "Kobani'de 4 aydır devam savaşta Türkiye doğal olarak etkilendi. Zaman zaman sınırdaki bayraklarımız zarar gördü. TMO silolarındaki bayrağımız 3 defa bombaların etkisiyle yerinden sökülmüştü. Bunun üzerine sınırımıza yaraşır bir bayrağın yapılması kararını aldık. 40 metre yüksekliğindeki göndere direğe 8X12 metre ebadındaki bayrak 25 günlük çalışmanın ardından hazırlandı ve göndere çektik" diye konuştu.

Bültene kayıt ol