AKP, OHAL yetkilerini süreklileştirmek istiyor

22.10.2016 - 11:22
Haberi paylaş

15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan edilen üç aylık OHAL’i üç ay daha uzatan hükümetin, normal koşullarda da OHAL yetkilerini kullanabilmek adına hukuki çalışma yaptığı belirtildi.

Cumhuriyet’in haberine göre bugüne kadar sekiz kanun hükmünde kararname (KHK) çıkaran AKP’nin OHAL yetkilerinin olağan dönemde de kullanılabilmesi için genel yetki içeren bir KHK daha çıkarılmasının hükümetin planları arasında olduğu belirtildi.

Bu yetki KHK’sı ile olağan dönemde daha önce hakkında ‘FETÖ’ suçlamasıyla işlem yapılan ama daha sonra mağdur oldukları tespit edilenlerin göreve iadesi konusunda da hükümete yetki verilmesi planlanırken, ilerleyen yıllarda ‘FETÖ’ ile bağlantısı tespit edilenler hakkında işlem yapılmasına ilişin genel bir yetki alımının da gündemde olduğu ifade edildi.

Ayrıca hazırlıkları süren KHK’da mağduriyet gerekçesiyle göreve iade edilecek kişilerin sayısının 100’ü geçmeyeceği belirtildi. Konuyla ilgili açıklama yapan hükümet yetkilileri, mağduriyetlerin az olduğunu, oranlarının ise yüzde 1-2 olduğunu savundu.

Bültene kayıt ol