12 kişi daha öldürüldü: TSK'nın 2016'da katlettiği Suriyeli mülteci sayısı 145'e çıktı

28.09.2016 - 09:41
Haberi paylaş

Bir yandan "Fırat Kalkanı Operasyonu" ile Suriyelileri "özgürleştirdiğini" öne süren Türkiye devleti, sınırda ise savaştan kaçmaya çalışan mültecileri öldürüyor.

Suriyeli muhaliflere yakın insan hakları örgütü SOHR, Türkiye ordusunun sınır korumalarının toplamda 12 Suriyeli mülteciyi öldürdüğünü duyurdu.

Savaştan kaçmaya çalışanlara TSK tarafından Kamışlı'nın doğusundaki Qahtaniyah bölgesinde, Serekaniye'nin Nos Tal bölgesinde ve Tel Abyad kırsalındaki Kahila bölgesinde ateş açıldı.

Ölen 12 sivilin 5'i çocuk 2'si kadın.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ayrıca, Türkiye devlet güçlerinin cesetlerin yanına kimsenin yaklaşmasına izin vermediğini de duyurdu.

SOHR, 2016 yılı başından beri Türkiye Jandarması tarafından sınırı geçmeye çalışırken öldürülenlerin sayısının 145'i bulduğunu duyurdu.

Gözlemevi, Birleşmiş Milletler'i Türkiye devletine "Suriyelileri hedef almaması" için baskı yapmaya, Türkiye hükümetini ise Suriyeliler için güvenli geçiş koridoru açıp mültecileri katledenleri yargılamaya çağırdı.

Suriye halkının yanında olduğunu iddia eden AK Parti hükümetinin yönetiminde, bir yandan Suriye toprakları Suriye halkının iradesi dışında işgal edilirken, diğer yanda sivil sığınmacılar katlediliyor.

Bültene kayıt ol