Bakırköy'de Aslı Erdoğan için nöbet sürüyor: Barış talebine özgürlük!

26.08.2016 - 18:13
Haberi paylaş

Özgür Gündem gazetesi yazarı ​Aslı Erdoğan'ın tutuklanmasına tepki göstermek ve dayanışmayı büyütmek amacıyla Bakırköy Kadın Hapishanesi önünde başlatılan Özgürlük Nöbeti devam ediyor.

Nöbetin 4. gününde eyleme, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDK Eşsözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit, DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, HDP İstanbul milletvekilleri Filiz Kerestecioğlu, Hüda Kaya ve Garo Paylan ile HDP MYK üyesi Ali Kenanoğlu, HDP ve CHP üyeleri, Aysel Güzel, Barış İçin Akademisyenler, Barış Anneleri, Aslı Erdoğan'ın arkadaşları ile çok sayıda gazeteci, akademisyen, yazar, aydın katıldı.

ETHA'nın haberine göre, "Bizler hâlâ varız, buradayız, yazıyoruz" ve "Zana, Aslı, İnan yalnız değildir" pankartlarının açıldığı nöbette Barış İçin Akademisyenler de "Kalemimiz sesimizdir, özgür basın susmayacak" dedi. Nöbette "Özgür Gündem susturulamaz", "Kalemlere özgürlük" ve "Özgür düşünce susturulamaz" dövizleri ve Aslı Erdoğan'ın kitapları taşındı.

Yüksekdağ'dan dayanışma vurgusu

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Kırmaya, dağıtmaya çalıştıkları dayanışma ruhu her zaman büyüyor. Bu dayanışma ruhunu kırmak istiyorlar. Katletmek, yok etmek için saldırıyorlar bir yıldır. Dayanışma kelimesi sihirli bir cümle, sözcük değildir. Bir topluluğu insanlık haline getiren bir gerçek, bir olgudur. Bunun için her şeyi göze alarak, bu dayanışma ruhunu büyütüyoruz."

Tuncel: "Basın özgürse demokrasi vardır"

DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ise "Bir ülkenin demokratik olup olmadığını gösteren en önemli şey medyadır. Basın, olanları üzerinde herhangi bir baskı olmadan yazıyorsa, o zaman demokrasi vardır. Bizim ülkeye baktığınızda ise iktidarı övenler basın oluyor, halkın istediklerini söyleyenler ise tutuklanıyor. Özgür Gündem herhangi bir basın değildir. Özgür Gündem, Türkiye'nin asıl resmidir. Özgürlükler askıya alınmış. Özgür Gündem gazetesine yönelik gerçekleştirilen bu saldırı, sadece Özgür Gündem gazetesine yönelik bir saldırı değildir, tüm muhalif kesimlerine yapılmıştır" diye konuştu.

"Aslı Erdoğan'ı Kürt halkının yanında olduğu için içeriye attılar"

Barış Akademisyeni Esra Mungan ise "Biz olup bitenleri kendi vicdanımızla değerlendirmek istiyoruz. Baskı ve sindirmelerle bunu değiştiremezler. Aslı Erdoğan'ı Kürt olmadığı ve Kürt halkının yanında olduğu için içeriye attılar. Kürtleri yalnızlaştırmak istiyorlar bir kez daha. Biz bütün özgürlük mücadelelerinin yanında olacağız" ifadelerini kullandı.

CHP Milletvekili Mahmut Tanal cezaevinde Aslı Erdoğan'ın ziyaret ettikten sonra basın açıklamasına katıldı.

Bültene kayıt ol