CHP konvoyuna Artvin'de silahlı saldırı

25.08.2016 - 14:37
Haberi paylaş

Artvin'de CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun içinde bulunduğu konvoya ateş açıldı. Bir asker öldü, iki asker yaralandı.

Artvin'deki Ardanuç Belediyesi hizmet binasının açılışını yapmaya giden Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun içinde bulunduğu konvoya ormanlık alandan ateş açıldı.

Kemal Kılıçdaroğlu ve konvoyda bulunanların durumu iyi.

Kılıçdaroğlu, saldırı sonrası "Bir şehidimiz olduğu haberini aldık. Araçta uzun süre bekledik. Bu tür olaylarda geri adım atmamız söz konusu olamaz. Cumhurbaşkanı ve Başbakan ile görüştüm, teşekkür ettim" dedi.

CHP genel başkanı, bugünkü açılış ve miting programlarını iptal etmedi. Ardanuç'a karayoluyla gidemediğinden helikopterle belediye binasına gidecek ve burada bir konuşma yapacak.

"İki ayrı çatışma çıktı"

Kendisi de olay yerinde olan CHP Basın Danışmanı Onur Konuralp, bölgede 10-15 dakika arayla iki ayrı çatışma çıktığını da belirtti.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Artvin Valisinden aldığı bilgilerle olayı şöyle anlattı:

“Bölge zaten kritik olduğundan en üst düzeyde önlem alınmıştı. Konvoyun önünde koruma amaçlı üç zırhlı askeri araç vardı. Konvoy arkadaydı.

Ormanlık alanda hareketlilik oldu, en öndeki araç o tarafa yönelince aracımıza ateş açıldı, çatışma çıktı.

Konvoya saldırı hazırlığı olduğu anlaşılıyor.”

Konvoya roketli saldırı planlanıyordu

CHP Genel Merkezi'nden basına verilen bilgilere göre de bir kişi roketle konvoyu vurmaya hazırlanırken, korumalardan biri bunu fark ederek ateş açtı ve roketli saldırıyı engelledi.

Gazetelerdeki haberlere göre, Kılıçdaroğlu’nun bulunduğu konvoya ikinci bir saldırı daha yapıldı ve CHP lideri zırhlı araca bindirilerek olay yerinden uzaklaştırıldı.

Cumhurbaşkanı ve Başbakan geçmiş olsun dileklerini iletti

CHP'li milletvekilleri bu bilgi öncesinde Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna saldırı olmadığını, güzergahı üzerinde çatışma çıktığını anlatmışlardı.

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, “Saldırının arkasında FETÖ olabilir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu aradı, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Bakan Ala: CHP liderine roketli saldırı yapılacaktı

İçişleri Bakanı Efkan Ala "failin kesin olarak PKK olduğunu" iddia etti, olayla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Konvoyun güvenliğini sağlayan araçlara ateş açıldı, toplam üç yaralı var, aracı kullanan er başından ağır yaralı, iki astsubay da hafif yaralandı.

Emniyet Müdürü eşliğinde Kılıçdaroğlu güvenli bölgeye götürülecek, bölgeye helikopter de gönderdik. Bölücü terör örgütü Karadeniz’e açılma niyetiyle faaliyetlerde bulunuyor. Bölgede jandarma ve polis özel harekat bölgede operasyon yürütüyor.

CHP heyetine, bütün milletimize geçmiş olsun.

Saldırı anamuhalefet partisi başkanına yapıldı."

Bültene kayıt ol