Darbe karşıtı hareketin kazanımı: Askeri birlikler şehir dışına taşınıyor

23.08.2016 - 15:28
Haberi paylaş

15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından Ankara ve İstanbul’daki kışlaların 11 Eylül’e kadar şehir dışına taşınması kararı uygulanmaya başlandı.

Karar gereği, ilk olarak 3. Ordu Komutanlığı 66. Mekanize Zırhlı Piyade Tugay Komutanlığına bağlı Baştabya Kışlasından şehir dışına zırhlı araç sevkiyatı gerçekleştirilmeye başlandı.

Sultangazi’deki 66. Mekanize Zırhlı Piyade Tugay Komutanlığına bağlı Baştabya Kışlasında, zırhlı araçların şehir dışına sevkiyatı için tören düzenlendi.

Bu kışladan, polis eşliğinde Tekirdağ’da Çorlu ve Beşiktepe’deki kışlalara gitmek üzere zırhlı araçların yüklü olduğu 6 tır çıkış yaptı.

Tırların çıkışı sırasında çevrede güvenlik önlemi alındı.

Baştabya Kışlasından diğer zırhlı araçların şehir dışına sevkiyatı peyderpey gerçekleştirilecek.

Darbe girişimi gecesi Atatürk Havalimanı ve Vatan Caddesi’ne zırhlı araç sevkiyatının yapıldığı kışlalardan biri olan Baştabya Kışlası, 66. Mekanize Zırhlı Piyade Tugay Komutanlığına bağlı üç kışladan biri. Bu Tugay Komutanlığına bağlı diğer kışlalar ise Topçu Kartaltepe ve Tankçı Topkule kışlaları.

Ankara’da da sevkiyat başladı

Ankarada’da Etimesgut’taki Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığı ile Mamak’taki General Eşref Akıncı Kışlası’nda bulunan zırhlı araçların sevkiyatları da başladı.

Etimesgut’taki Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığındaki uğurlama töreniyle 4 tank ve 4 zırhlı personel taşıyıcısının yüklü olduğu 6 tırdan oluşan ilk konvoy çıktı.

Mamak’taki General Eşref Akıncı Kışlası’nda da 4 tank ve 4 zırhlı personel taşıyıcısının yüklü olduğu 4 tır, Çankırı’ya doğru yola çıktı.

Etimesgut’taki sevkiyatlar hafta boyunca Ankara’daki Şereflikoçhisar’a devam edecek. Şereflikoçhisar’ın ardından kalan tank ve zırhlı personel taşıyıcıları kısım kısım, Burdur başta olmak üzere çeşitli illere sevk edilecek.

Bültene kayıt ol