Kadınlar, Saraçhane'de “Darbelere tek çözüm barış” diyerek yürüdü

05.08.2016 - 07:55
Haberi paylaş

İstanbul'da demokratik nöbetlerine katılan kadınlar, "Darbelere tek çözüm barış; kadınlar savaş istemiyor" pankartı arkasında Vezneciler Metrosu'nda toplanarak Saraçhane parkına yürüdü.

Evrensel'in aktardığına göre, dün akşam 20:30'da Vezneciler Metrosu'nda toplanan kadınlar, buradan Saraçhane'ye yürüyerek İstanbul Büyükşehir Belediyesi önündeki demokrasi nöbetine katıldı. İBB'nin önüne gelen kitle, "Darbelere tek çözüm barış; kadınlar savaş istemiyor" pankartı açtı. Burada bir süre oturma eylemi yapan kadınlar, taşıdıkları "İntikam değil hepimiz için adalet istiyoruz", "Barış birbirimizin acılarını duymaya başlamaktan geçer", "Peki ya aynı komutanların Cizre'de yaptıkları?" ve "Barış, hakikat ve adalet ertelenemez" dövizleriyle demokrasi nöbetinde kendi sözünü söyledi.

Polis taciz etti

Oturma eylemi devam ederken çevik kuvvet polisi gelerek kadınların dağılmasını istedi. Kadınlar hakkında şikâyet olduğunu söyleyen polis, şikâyet eden kişi ya da kişilerin “Siz dağıtmazsanız bir dağıtırız” dediğini söyledi. Bu sırada bir grup kadınların üstüne yürüdü. Bir süre yaşanan gerginlikten sonra kadınlar pankart ve dövizlerini topladı. Ancak polis yeniden gelerek pankart ve dövizleri görmek istedi. Şikâyetin özellikle “Peki ya aynı komutanların Cizre'de yaptıkları?” dövizi üzerine olduğu öğrenildi. Burada yeniden bir gerginlik çıktı. Daha sonra kadınlar eylemlerini noktaladı.

Bültene kayıt ol