Üst aklın kuklası Erdoğan, Mavi Marmara'ya ve Filistinlilere sırtını döndü

29.06.2016 - 21:39
Haberi paylaş

Obama'nın aracılığıyla İsrail ile uzlaşan Tayyip Erdoğan, buna yönelik eleştirilere "İnsani yardım götürürken bize mi sordunuz?" diyerek yanıt verdi.

AKP yanlısı basın, İsrail'le anlaşmanın "diplomatik zafer" olduğunu, İsrail'in dize getirildiğini ve Filistin halkına yardım edildiğini savunuyordu.

Tayyip Erdoğan, bunun böyle olmadığını açıkça dile getirdi. Her zaman "kazan-kazan" esasına dayanan bir politika yürüttüklerini iddia eden cumhurbaşkanı "İsrail de kazanmalı" dedi.

"Alır veya almaz..."

Siyonizmle el sıkışmasında Obama'nın araya girdiğini belirten Erdoğan, "20 milyon dolar 10 şehidimiz için tazminat belirlendi. Siz daha fazlasına layıksınız diyorlar, kanın rakamı olur mu? Böyle bir tazminata karar verilmiş, alır veya almaz biz burada uluslarası bazda bir adım atıyoruz" diye konuştu.

Ablukayı kırmak isteyenlere saldırdı

Erdoğan ayrıca, Gazze ablukasına karşı gerçekleştirilen Mavi Marmara konvoyuna da saldırdı.

Netanyahu'nun ortağı, "Türkiye’den böyle bir insani yardımı götürmek için günün başbakanına mı sordunuz? Biz zaten yardımı yaptık, yapıyoruz. Bunları da yaparken, gövde gösterisi olsun diye mi yapıyoruz? Edebi adabı içinde yaptık yapıyoruz" dedi.

Bültene kayıt ol