Yine onlarca insan ölmüşken AKP'nin rezillikleri

29.06.2016 - 00:46
Haberi paylaş

Dün akşam Atatürk Havalimanı'ndaki saldırı sonrası en az 31 kişi hayatını kaybetti, 147 kişi yaralandı. Hükümetin ve onu destekleyenlerin yaptıkları ise pes dedirtti.

- 2015 yılının Haziran ayından beri gerçekleşen bombalı saldırılarda yüzlerce kişi hayatını kaybetmesine rağmen, AKP liderliğindeki hiçbir hükümetten tek bir kişi bile istifa etmiyor.

- Tayyip Erdoğan ilk açıklamasında "teröre karşı birlik" eksenindeki klasik demagojileri tekrarlarken, AKP'nin savaş politikalarının ölümlerdeki etkisine ve güvenlik zaafiyetlerine dönük hiçbir şey söylemedi.

- Patlamalardan kısa bir süre sonra her zaman olduğu gibi "yayın yasağı" getirildi.

- Kimi demokratik eylemler, başka gerekçelerin yanı sıra "IŞİD saldırabilir" diye yasaklanmak istenirken, havaalanı saldırısının öncesinde canlı bombalardan birinin gündüz saatlerinde keşif yaptığı iddia ediliyor.

- Saldırıda ölen sıradan insanlar Bekir Bozdağ tarafından "şehit" ilan edildi.

- TRT sunucusu Hasan Kurtulmuş "Bizi üç beş bomba ile korkutamazlar. Bunlar bizim kaderimiz deriz. Allah yazımızı böyle yazmış deriz. Biz bunları imtihan olarak görürüz" diyerek hükümeti ve kaderciliği savundu. Programın konuğu Yiğit Bulut ise saldırının "büyütülmemesi" gerektiğini söyleyerek patlamayı haber yapan gazetecileri "Patlama haberlerini yapmak boyunuzu mu büyütüyor?" sorusuyla eleştirmeyi denedi.

- AKP'li Mehmet Metiner, saldırının ardından "İstanbul Havalimanında patlayan bomba ile Kılıçdaroğlu'nun bugünkü konuşması tesadüf değil" dedi.

- Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başdanışmanlarından Burhan Kuzu, ülkeyi başkası yönetiyormuş gibi "Atatürk Hava Alanında patlama oldu Ne kadar hain varsa bu ülkenin başında bela Ancak hava alanı gibi oldukça korunaklı bir yere nasıl girilir?" diye bir tweet attı.

- AKP yanlısı gazetelerden Akşam, patlamadan saatler önce "Havaalanı güvenliğine tam not" başlıklı bir haber yayımladı.

- Haşmet Babaoğlu, sosyal medyada patlama sonrası AKP'ye tepki gösterenleri "teröristler kadar alçak" ilan etti.

- Şamil Tayyar, 28 kişi ölmüşken saldırının gerçekleşmesinde payı olan sorumlulardan değil "devleti katil ilan eden provokatörlerden" hesap sorulmasını talep etti.

Bültene kayıt ol