“Fetih” işkencesi: AKP mitinge tehditle insan taşıyor

28.05.2016 - 13:32
Haberi paylaş

İstanbul'un 563 yıl önce Osmanlı tarafından işgalini "fetih" adı altında kutlamak isteyen AKP, bu işkenceye katılmak istemeyenleri de tehditle yarın yapılacak mitinge taşımaya çalışıyor.

Yarın Yenikapı’da “İstanbul’un Fethi kutlaması” adı altında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla miting yapılacak. İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından tüm okullara gönderilen yazıyla, öğrenci, öğretmen ve yöneticilerin mitinge katılımının sağlanması için ‘hassasiyet’ gösterilmesi talimatı verilmişti, idareciler de mitinge katılımı artırmak için seferberlik ilan etti. Bunun bir örneği de Avcılar’da yaşandı. Avcılar Anadolu Lisesi müdürü, öğrencileri mitinge katılması için tehdit etti.

Duruma tepki gösteren veliler tarafından Evrensel gazetesine ulaştırılan ses kaydına göre; Avcılar Anadolu Lisesinde cuma günü yapılan tören esnasında mikrofondan konuşan Okul Müdürü Ümüt Ateş, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kendilerine gönderilen ve mitinge katılım sağlanmasını isteyen yazıyı öğrencilere okuyor. Okul Müdürü Ateş ardından hiçbir mazeret kabul etmeyeceklerini söyleyerek şu konuşmayı yapıyor: “Velilerin ve öğrencilerin hepsi bu davete uymak zorunda. Ben gelmiyorum, mazeretim var. Hiçbir mazeret dinlemiyoruz. Katılmak zorundasınız. Böyle bir karşı koyma olmaz. Ben orada olacağım. Pazar günü saat:14.30’da burada olacaksınız. Saat 15.00’te araçlar kalkacak.”

Okulda, mitinge gidecek öğrencilerin ismi bir kağıda yazılarak alındı ve öğrenciler mitinge gelmedikleri takdirde haklarında işlem başlatılacağı söylendiği iddia edildi.

Bültene kayıt ol