İstenmeyen adam Davutoğlu veda etti

05.05.2016 - 13:49
Haberi paylaş

Dün Tayyip Erdoğan ile görüşen Başbakan Ahmet Davutoğlu, bugünkü AKP MYK toplantısından sonra partinin 22 Mayıs'ta olağanüstü genel kongreye gideceğini ve kendisinin aday olmayacağını açıkladı.

Davutoğlu, parti yönetiminin il-ilçe teşkilatlarındaki atama yetkisini değiştirmesiyle ilgili usülü eleştirdi, bırakıyor olmasını şu sözlerle açıkladı:

"Partimiz yeni bir dönemin eşiğinde. Son gelişmeler çerçevesinde 22 Mayıs 2016 günü partimizin olağnüstü kongresini yapma kararı aldık. Bu tabloya rağmen seçimleri 1 Kasım'da kaybeden muhalefet liderleri genel başkanlık koltuğunu muhafaza ederken neden siz bu kadar oy almışken aday olmayı düşünmüyorsunuz? Bu haklı bir sorudur.

Bizim dönemlerimiz bir başarı dönemidir. Bu kararı almamda başarısızlık duygusu ya da pişmanlık söz konusu değildir. Neden böyle bir karar aldım? Hayat insana birçok şey öğretiyor.

Hiçbir zaman mevki ve makam talep etmedim. Mutabakatın olmadığı yerde genel başkanlığa aday olmayı düşünmem.

Hayatta inandığım hiçbir şeyde geri adım atmadım. Pazarlık yapmadım, mevki makam talebim olmadı. Eskilerin güzel bir sözü vardır, yoldan önce yol arkadaşı... Benimle olmadıkları anda bunu bana söylemelerini isterim.

Genel başkan değişimini doğru buluyorum. Bu şartlar altında aday olmayı düşünmüyorum."

Bültene kayıt ol