İzmir'de mülteciler için eylem: Akdeniz'de daha fazla ölüme hayır!

24.04.2016 - 09:26
Haberi paylaş

İzmir Mültecilerle Dayanışma Platformu, 18 Nisan'da 400'den fazla mültecinin Akdeniz'de ölümüyle ilgili Alsancak'ta basın açıklaması yaptı.

Eylemde farklı dillerde "Güvenli geçiş şimdi", "Sınırlardan önce insan hayatı", "Savaşları durdurun" ve "Irkçılığa hayır" yazılı dövizlerle bir araya gelen aktivistler, "Akdeniz'de daha fazla mülteci ölümüne hayır! Sınırlar açılsın, güvenli geçiş sağlansın" yazılı pankart ile basın açıklamasını okudular. Grup adına açıklamayı Cem Terzi okudu:

"Ölümleri değil mültecileri engellemek için bir savaş sürdürüldü.

Avrupalı hükümetlerin sürekli söz ettiği 'Avrupa değerlerini' söz konusu güçsüzler olunca nasıl çiğnediklerini gördük. Devletlerin bile bile yol açtığı mülteci ölümlerini umut taciri şebekelerin üstüne atmak ise sorumluluktan kurtulmak için sürekli söylenen bir yalandı.

Eğer güvenli ve legal yollar açılmış olsaydı, bu umut tacirlerinin değirmeni çoktan kurutulmuş olurdu.

Devletlerin, ırkçıların, savaşların, sınırları kutsayan politikaların kurbanı olan bu insanlarla dayanışma göstermek ve ‘Mülteciler hoşgeldiniz’ demek politik bir sorumluluktur.

Bu sorumluluğu almadıkları gibi, 'istemeyiz' diyerek mültecileri tek bir forma sokarak hedef gösteren ayrımcı bir siyasi ortamın oluşmasına katkı sunanları, yaptıklarını gözden geçirmeye davet ediyoruz.

Savaşlardan ve ölümden kaçan insanları bir şablona sokmak çok açık bir ırkçılık örneğidir. Mültecilere dayanışma göstermeli ve seslerinin duyulmasına destek olmalıyız."

Bültene kayıt ol